• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.11.2015

13:50

LONČAR: Medicinsko osoblje neće biti otpuštano!

Društvo

LONČAR: Medicinsko osoblje neće biti otpuštano!

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lonačar izjavio je danas da među medicinskim osobljem, lekarima i sestrama, otpuštanja neće biti, te da je tema višak nemedicinskog osoblja

- Medicinsko osoblje nije tema uopšte. Neka se to zna i nemojte nasedati na naslove koji izlaze, jer oni nisu utemeljeni - rekao je Lončar novinarima dodajući da još nije odrađen sastanak sa MMF.

Na konstataciju da su se pojavili podaci da će u procesu racionalizacije Ministarstvo zdravlja proći najgore, Lončar je istakao da napisi u medijima mogu da budi kakvi god hoće i da svako može da piše šta god hoće.

- Da sačekamo. Mi sutra razgovaramo sa MMF. Znači još nismo dogovorili. Prema tome nema razloga uopšte za brigu. Ono što vam sada tvrdim - medicinsko osoblje, lekari, medicinske sestre se neće otpuštati - rekao je Lončar.

Ministar je istakao i da se ne krije ništa.

- Imamo više od 23 odsto nemedicinskog osoblja, a standard je da imamo 10 odsto. To je ono čega ćemo se mi rešiti, što je višak u zdravstvu. Medicinsko osoblje mora da bude, da ostane, da se zanavlja - rekao je Lončar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
djole1953

pre 8 godina

nije istina da se neotpusta medecinsko osoblje. medecinskim sestrama koje su imale ugovore o radu isti nisu produzeni iako postoji potreba za njihovim radom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija