• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.11.2015

16:33

AFERA FOLKSVAGEN: Sporni softver u Srbiji ima tačno 7.885 vozila!

Društvo

AFERA FOLKSVAGEN: Sporni softver u Srbiji ima tačno 7.885 vozila!

Podeli vest

U Srbiji ima 7.885 automobila koncerna Volksvagen sa spornim sistemom za merenje emisije izduvnih gasova, čija će zamena, bez nadoknade vlasnika, početi u januaru sledeće godine, saopštila je danas Agencija za bezbednost saobraćaja

Do sada je u Srbiji evidentirano 5.610 vozila Folksvagena, 2.113 vozila Audija i 162 Seata sa spornim softverom, a taj broj bi mogao biti i veći pošto proizvođač tek radi na utvrđivanju svih mogućih kombinacija modela, tipova i varijanti u kojima je ugrađen, navedeno je u saopštenju.

AMERI PROVERAVAJU PORŠE I AUDI Proširuje se istraga protiv Folksvagena

Jedini način da se utvrdi da li neki automobil ima "softver sa greškom", moguće je ustanoviti samo preko broja šasije svakog automobila posebno, navela je Agencija.

Kompanije Volksvagen, Seat i Audi najavile su da će vlasnici automobila to moći da provere na njihovim sajtovima. Kako je proizvođač objavio, ta vozila su tehnički bezbedna i u voznom stanju, ali je utvrđeno da emituju više štetnih izduvnih gasova od onoga što je objavljeno nakon testiranja.

ZABRANJENA PRODAJA Folksvagenovih vozila sa dizel motorima u Švajcarskoj

U pitanju je softver koji prikazuje manje vrednosti od stvarnih, pa će vlasnike ovih vozila u Srbiji, ovlašćeni distributer pozivati na zamenu softvera u automobilima i to se neće naplaćivati.

Vlasnici tih automobila neće imati nikakvih troškova za zamenu softvera, koja će početi u januaru sledeće godine. Potrebno je samo da se odazovu pozivu predstavnika proizvođača sa čime će se krenuti uskoro, navedeno je u saopštenju Agencije.

ZEZNULI POLA MILIONA VOZAČA Folksvagen obećao da će sarađivati sa policijom!

U pitanju su modeli automobila proizvedeni posle 2008. godine i to dizel motori prve generacije, zapremine 1.198 kubika sa tri cilindra, 1.598 kubika sa četiri cilindra i 1.968 kubika sa četiri cilindra.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cica d

pre 8 godina

ma to su prevaranti veliki ,dugo zivim kod njih znam ih veoma dobro srbi nemojte misliti da je ovde med i mleko ovo su dobro sakrivei fasiti

Milan Jankovic

pre 7 godina

Folksvagen ima tehnoloski zastarele motore a nije hteo da se odrekne americkog trzista. Lazirao je kontrolu zagadjenosti i sta sad. Treba kupovati japanske automobile koji su u svemu bolj.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija