• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

11.11.2015

14:49

SINDIKALCI NE DAJU TELEKOM: Većina građana je rekla NE prodaji!

Društvo

SINDIKALCI NE DAJU TELEKOM: Većina građana je rekla NE prodaji!

Podeli vest

Predstavnici dva reprezentativna sindikta Telekoma Srbije danas su ispred Vlade i Predsedništva Srbije protestovali zbog prodaje tog državnog telekomunikacionog preduzeća, zahtevajući da se taj postupak hitno obustavi

Predstavnici Jedinstvenog sindikata Telekoma Srbije i Sindikata Telekoma Srbije su tokom protestnog skupa ostavili ispred Vlade Srbije i Predsedništva pismo u kojem traže da se hitno obustavi prodaja tog preduzeća, podsećajući da su srpski premijer Aleksandar Vučić i predsednik Srbije prilikom prethodnih pokušaja prodaje Telekoma bili protiv.

- Mi smo svoje ispunili i mislim sa smo na pravom putu da sprečimo prodaju Telekoma - rekao je predsednik Sindikata Telekoma Srbije Miroslav Joksimović, na kraju protesta koji je završen ispred zgrade Predsedništva Srbije. 

Kako su obavestili organizatori, ni u Predsedništvu prijavnica danas ne radi, kao ni u Vladi Srbije, gde su učesnici protesta pismo "ostavili ispod vrata".   

Na protestnom skupu "Stop prodaju Telekoma" ispred Vlade Srbije, Joksimović i  predsednik Jedinstvenog sindikata Telekoma Srbije Slavoljub Kandić poručili su Vladi Srbije da to preduzeće uspešno da posluje i u sadašnjem vlasništvu i da ispunjava sve obaveze prema državi i gradjanima, a potencijalnom kupcu da nije dobrodošao.

Kako je istakao Joksimović, protiv prodaje Telekoma je, prema svim anketama, 65 odsto gradjana Srbije, 22 odsto je neopredeljeno, a samo 13 odsto je za prodaju. 

On je istakao da ne postoji ni jedan argument za prodaju Telekoma i pozvao Vučića da jasno kaže ako postoje pritsci da se to uradi.

- Znamo svi da punimo budžet preko 10 odsto, zamo da preko 140 miliona evra imamo dobit, znamo da najviše investiramo u regionu. Ni jedan dinar ne uzimamo od države, dali smo prošle godine dve dividende državi umesto jedne - rekao je predsednik Sindikata Telekoma Srbije. On je rekao da bi Telekom imao profit od 300 miliona evra, kad ne bi mora da vraća dug koji je napravio kupujući za državu telekome i RS i Crne Gore. 

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je 3. jula poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za učešće u prodaji kapitala Telekoma Srbije, a ponude bi trebalo da budu objavljene 16. novembra. 

POPOVIĆ: Ne prodavati Telekom!

SNP: Nemojte prodavati Telekom Srbija!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stanko

pre 8 godina

Samoupravljanje po vidjenju Sindikata Telekoma? Vlasnik Telekoma odlucuje sta ce biti sa Telekomom. Ako je vlasnik Sindikat, ja se izvinjavam, mnogo se izvinjavam.

Dragan

pre 8 godina

Cuj, sindikat brine za drzavnu imovinu Telekoma. Pa nije im lako, nakupilo se tamo u Telekomu s konca i konopca, a privatni vlasnik sigurno nece da trpi svu tu neradnicku bulumentu. Nema to vise, Tito je umro, samoupravljanje je propalo, sad mora da se radi a ne da nam jedna po jedna dobra firma propada a mi gradjani da obezvedjujemo plate gomili neradnika.

bole

pre 8 godina

Svi bi voleli da budu na drzavnu grbacu, plate sigurne pristojne radio ne radio svira radio, a zaboravili su da su lupali u serpe i trazili kapitalizam

dragandndr

pre 8 godina

Sindikat nikako da shvati da je prošlo vreme samoupraljanja i sebi daju previše prava da određuju sudbinu kompanije misleći na lične interese zanemarujući širi značaj i interes države koja je vlasnik kapitala.Ako država nađe povoljnu cenu i pouzdanog partnera, sigurno treba da proda Telekom.Za dobre radnike neće biti problema i imaće sigurno veće i plate i bolju budućnost,za razliku od neradnika koji se očigledno plaše za svoju poziciju.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija