• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir

13.11.2015

22:38

JEZIVA ISPOVEST MAJKE Suzana Đorđević: Lekari su hteli da mi sahrane živu bebu!

Društvo

JEZIVA ISPOVEST MAJKE Suzana Đorđević: Lekari su hteli da mi sahrane živu bebu!

Podeli vest

Milica je rođena da 500 grama, posle sat vremena su mi rekli da je mrtva. plakala sam kao kiša. Posle četiri sata u prostoriji gde smeštaju mrtve bebe, medicinska sestra je slučajno primetila da mrda ručicama

Iako je nakon porođaja beba mrdala ručicama i nožicama, sat kasnije doktorka nam je rekla da je dete mrtvo!

"Spasila sam vam ćerku, ali bebi nije bilo spasa", kazala je mojoj majci, koja je bila pokraj mene. Plakala sam kao kiša. Svi moji snovi pali su u vodu. Osećaj gubitka je bio nepodnošljiv.

Suzana Đorđević (27), tog 21. juna u petom mesecu trudnoće rodila je devojčicu nešto veću od šake i tešku svega pola kilograma, a u bolnici Sveti Luka u Smederevu su je, kako tvrdi, greškom, ne proverivši u potpunosti bebino stanje, proglasili mrtvom nedugo po rođenju.

"Četiri sata kasnije i dalje sam bila zgršena i plakala. A onda je došla doktorka i rekla da se čudo desilo i da je beba ipak živa. Taj šok, sreću, nevericu, ali i bes koji sam osetila nemoguće je rečima opisati", priča Suzana o svojim pomešanim osećanjima. S jedne strane je nadiralo ushićenje što je devojčica dobro, s druge gorčina na medicinsko osoblje i što su se tako poigrali s jednim mladim životom.

"Trudnoća je bila bez problema do tog dana kad mi je pukao vodenjak. U bolnicu sam došla oko 6,30 ujutru, a doktorka me je iako sam imala krvarenje pregledala tek posle četiri sata. Sedela sam u čekaonici u bolovima, a kada me je doktorka konačno pregledala predložila je da se uradi kiretaža".

Suzana otkriva i da je Milica ostala živa zapravo samo pukom slučajnošću:

"Kasnije sam od jedne medicinske sestre saznala da ju je ona spasla. Prolazila je hodnikom pored prostorije u kojoj smeštaju mrtve bebe i slučajno je videla da moje devojčica mrda ručicom. Prišla joj je, povila i otvorila prozor. Bebica je prodisala. Odmah su je stavili u inkubator i prevezili u Beograd, gde je bila četiri meseca".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar Pan

pre 8 godina

Istraga ce naravno pokazati da propusta nije bilo i da je sve uradjeno po protokolu...Ovim gnusnim cinom beba je ocigledno htela da oblati nas zdravstveni sistem koji nikad u istoriji nije bio bolji... kao i penzioni, kao i socijalni , kao i sve drugo... A ako necete da me slusate kako Vam je sve lepo, odo` ja...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija