• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.11.2015

09:34

SKANDAL U BORU! Lekari prodavali recepte na crno, ojadili državu za tri miliona!

Društvo

SKANDAL U BORU! Lekari prodavali recepte na crno, ojadili državu za tri miliona!

Podeli vest

Doktori Danijela Bugarić Božinović (30) i Dalibor Muškalović (30) i apotekarka Danijela Vojvodić (44) izdavali fiktivne recepte za lekove i prodavali ih na crno. Većina fiktivnih recepata odnosila se na lekove za noćno mokrenje

Policija iz Bora uhapsila je juče dva doktora i jednu apotekarku zbog sumnje da su proneverili tri miliona dinara prodajući na crno fiktivne recepte za lekove!

Iza rešetaka su lekari borskog Doma zdravlja dr Danijela Bugarić Božinović (30) i Dalibor Muškalović (30), kao i radnica Zdravstvene ustanove "Apoteka Bor" Danijela Vojvodić (44).

Oni se terete da su oštetili Republički fond za zdravstveno osiguranje "Beograd" tako što su od januara sačinjavali recepte za lekove, uglavnom za noćno mokrenje, koje su potom prodavali meštanima Zlota i okoline. Meštani, koji nisu imali pravo na ove recepte po nalazu lekara, uzimali su ih na crno od uhapšenih lekara i nabavljali lekove u apotekama po povlašćenim cenama.

LEKARI VALJALI LEKOVE Policija uhapsila dvojicu doktora i apotekarku u Boru!

Predsednik opštine Bor Živorad Petrović zaprepašćen je vešću o hapšenju lekara.

- Nadležni organi će utvrditi sve okolnosti vezane za ovaj slučaj. Svako odgovara za svoje postupke, i mogu reći da sam veoma neprijatno iznenađen ovom vešću. Za sada više ništa ne bih komentarisao - rekao je Petrović.

Doktor Muškalović radio je u ambulanti u selu Zlot kod Bora.Miroslav Karabašević, direktor borskog Doma zdravlja, kaže da će svi uhapšeni snositi posledice ukoliko se dokaže njihova krivica.

Public

- Šokirao sam se kad mi je javljeno iz policije da treba da pošaljem drugog lekara u Zlot, gde je radio dr Muskalović. Strašno je to što se dogodilo ali ne želim, pre okončanja istrage, nikoga unapred da osuđujem - kaže dr Karabašević.

Zaprepašćena je i Snežana Janković, v. d. direktora Zdravstvene ustanove "Apoteka Bor".

- Ništa nije ukazivalo na to da se tako nešto dešava, tako da smo zaista šokirani time da nam je uhapšena koleginica. Kad se završi istraga, znaće se sve o tome - kaže Jankovićeva.

OTKRIVAMO! KORUPCIJA U PROSVETI: Direktori škola prodaju radna mesta za 3.000 evra!

Zatečeni su i meštani sela Zlot, gde je radio dr Muskalović.

- Doktor Dalibor je bio dobar lekar i kod njega nikada nije bilo gužve u ambulanti. Išao je i u kućne posete, zaista su ljudi bili zadovoljni njegovim radom jer je imao korektan odnos sa pacijentima. Šokirani smo vešću da je uhapšen jer niko od meštana nije sumnjao da će se tako nešto dogoditi - priča meštanin Zlota koji nije želeo da mu objavimo ime.

Osumnjičenima je po nalogu višeg javnog tužioca u Zaječaru određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija