• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

07.12.2015

14:43

UMRO PROFESOR MOMČILO GRUBAČ

Društvo

UMRO PROFESOR MOMČILO GRUBAČ

Podeli vest

Univerzitetski profesor, nekadašnji poslanik i ministar pravde Vlade u senci Demokratske stranke Momčilo Grubač umro je u 76. godini, saopštila je Demokratska stranka

"Odlazak profesora Grubača osim za njegove najbliže, nenadoknadiv je gubitak za Srbiju, DS i Vladu u senci gde je do poslednjeg časa predano radio, uvek prvi, uvek mudar, uvek spreman da ohrabri i ponudi pomoć i rešenje. Nastavićemo njegov rad i ostvariti njegove programe jer to je najmanje što možemo učini za sve ono što je profesor Momčilo Grubač učinio za nas i Srbiju", navodi se u saopštenju DS.

Grubač je rođen 1940. godine u Novom Sadu, diplomirao je na Pravnom fakultetu u tom gradu 1963. godine, poslediplomske studije završio je na Pravnom fakultetu u Beogradu pet godina kasnije a 1973. godine je doktorirao u Ljubljani.

Predavao je Krivično procesno pravo a bio je prodekan, dekan i šef Katedre krivično-pravnih nauka na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.

Bio je poslanik u Skupštini Srbije i u Skupštini Vojvodine, savezni ministar za ljudska prava, savezni ministar pravde, sudija i predsednik saveznog Ustavnog suda a u više mandata bio je član zakonodavno-pravnih komisija u skupštinama Srbije i Vojvodine.

Pisac je velikog broja knjiga, rasprava, članaka, prikaza, recenzija i novinskih napisa iz oblasti krivičnog procesnog prava, organizacije pravosuđa, psihologije krivičnog postupka, ustavnog prava i organizacije visokog školstva i univerzitetske nastave.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija