• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.12.2015

19:35

VELIKA JABUKA NIKAD BLIŽE! Povratna karta do Njujorka Er Srbijom koštaće oko 700 evra

Društvo

VELIKA JABUKA NIKAD BLIŽE! Povratna karta do Njujorka Er Srbijom koštaće oko 700 evra

Podeli vest

Na letu do Amerike nacionalna avio-kompanija imaće 140.000 putnika godišnje...Poslednji let za Njujork sa surčinskog aerodroma bio je 19. maja 1992. dogine

Povratna avionska karta "Er Srbije" od Beograda do Njujorka koštaće oko 700 evra, saznaje Informer.

"Er Srbija" će leteti do Njujorka od 1. juna 2016. pet puta nedeljno i na toj liniji imaće čak 140.000 putnika godišnje. Poslednji put nacionalni avio-prevoznik poleteo je sa surčinskog aerodroma za Njujork 1992. godine.

Regionalni lider

Iz kojih gradova nema letova za SAD

* Budimpešta
* Zagreb
* Ljubljana
* Bukurešt
* Sofija
* Atina

"Er Srbija" je, podsetimo, pre dva dana dobila odobrenje za direktne letove od Beograda do SAD, što je objavio premijer Aleksandar Vučić.

ER SRBIJA LETI ZA NJUJORK! Otvara se linija do juna sledeće godine

- Dobili smo potvrdu iz Vašingtona da letimo našim avionom i našom posadom za SAD. Srbija će biti jedina zemlja u ovom delu Evrope koja će imati direktne letove za SAD - naveo je premijer.

Cena povratne karte na relaciji Beograd-Njujork koštaće između 700 i 800 evra.

- To je okvirna cena avionskih karata i drugih kompanija na toj relaciji. Leteće se "erbasovim" avionom tipa A 330-200, koji će najverovatnije biti uzet na lizing od indijske kompanije "Džet ervejz", koja raspolaže sa osam ovakvih letelica. Jedan od tih aviona već je iznajmio "Etihad", strateški partner "Er Srbije" - kaže dobroobavešten izvor Informera.

Redovni direktni letovi do Njujorka u ovom trenutku ne postoje iz Budimpešte, Zagreba, Ljubljane, Bukurešta, Sofije, Atine. Od zemalja u okruženju, za Ameriku može da se putuje samo iz Turske, Poljske, Italije i Austrije.

POSLE 30 GODINA! Er Srbija od sledeće godine leti direktno za SAD!

Od srpske prestonice do Velike jabuke putovaće se 10 sati i 30 minuta, dok će let ka Beogradu trajati osam časova i pedeset minuta.

Moći ćemo da se pozicioniramo u ovom delu Evrope kao najvažnija tranzitna tačka. Naši konkurenti više neće biti iz regiona, već najznačajniji evropski aerodromi
Saša Vlaisavljević, direktor Aerodroma "Nikola Tesla"

Analitičari smatraju da će domaća avio-kompanija postati regionalni lider, baš zato što jedina u okruženju leti direktno "preko bare". Stručnjak za avio-saobraćaj Petar Vojinović ističe da je "Er Srbija" dobro procenila da će baš iz Njujorka biti najviše putnika za Beograd.

- U tom gradu u SAD ima najviše različitih nacionalnih zajednica i pretpostavljam da će "Er Srbija" pokušati da iskoristi svoju mrežu letova na Balkanu i tako pridobije što više putnika iz Amerike. Ideja je da se ne prevoze samo građani Srbije i drugih zemalja regiona, već i svi oni koji bi iz Beograda mogli da nastave dalje putovanje. Tu mogu da računaju na putnike za Tel Aviv, Bejrut, Solun - objašnjava Vojinović.

Dobro i za Aerodrom

I Aerodrom "Nikola Tesla" imaće značajnu korist od novih prekookeanskih letova. Direktor Aerodroma Saša Vlaisavljević kaže za Informer da je uspostavljanje direktnog dugolinijskog saobraćaja za Aerodrom izvanredna šansa.

- Moći ćemo da se pozicioniramo u ovom delu Evrope kao najvažnija tranzitna tačka. Naši konkurenti više neće biti iz regiona, već najznačajniji evropski aerodromi - ističe Vlaisavljević.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Е саде, нек се "припази" та Америка... Срби долазе...!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija