• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

18.12.2015

13:06

RIBOKRADICE IMAJU PUNE RUKE POSLA! Posao im cveta zbog Božoćnog posta i posnih slava!

Društvo

RIBOKRADICE IMAJU PUNE RUKE POSLA! Posao im cveta zbog Božoćnog posta i posnih slava!

Podeli vest

Početak posta i proslave posnih slava uticali su i ove godine na pojavu većeg broja ribokradica na području od Aleksinca i Niša, do Kuršumlije i Medveđe, saznaje agencija Beta od ribočuvara preduzeća "Južna Morava dva"


Prema rečima direktora te firme Nikole Kumanovića, samo u poslednjih desetak dana ribočuvari su zaplenili od ribokradica 50 mreža. 

- Svakog decembra pojačamo rad ribočuvarske službe i zaplenimo više mreža, jer je na terenu više pokušaja kradje ribe - kaže Kumanović. 

Prema njegovim rečima, pored sezone posnih slava, na učestale pokušaje krađe ribe utiču i niske temperature. 

- Preko leta je teško ribu čuvati i transportovati, a tokom zime transport ribe nije problem, kao ni duže čuvanje - objašnjava Kumanović. 

Od početka godine, prema Kumanovićevim rečima, ribočuvari preduzeća "Južna Morava dva" zaplenili su i uništili 338 mreža ukupne dužine 7.700 metara. Pored mreža zaplenjene su i uništene i veće količine drugog nedozvoljenog ribolovačkog pribora. 

Kumanović ističe da su ribočuvari za protekle dve decenije, odnosno od osnivanja preduzeća "Južna Morava dva" zaplenili i uništili više od 300 kilometara mreža i brojna nedozvoljena sredstva za lov poput podvodnih pušaka, bubnjeva i crpaca. 

Za protekle dve decenije, dodao je Kumanović, legitimisano je više od 300.000 lica, a ribočuvari su podneli protiv ribokradica oko 2.000 prekršajnih i krivičnih prijava.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sla

pre 8 godina

Hvatanje ribokradica je prica za malu decu! U Novom Sadu posteni ribolovac ne moze da peca u Sangaju od raznoraznih mrezarosa i pecarosa bez dozvola koji nose bebe od smudja, odnosno trpaju sve u torbu! Kad malo bolje razmislim nemaju sta ni da kradu, kad je skoro sve izlovljeno. Ostaju prazne vode, a onda je toj vodi narusen ekosistem i postaje kancerogena barustina! Zivim za dan kada ce i ova vrsta kradje da dodje na red, ali da ozbiljno dodje na red.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija