• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.12.2015

21:40

LONČAR NAJAVIO: Tender za Klinički centar u Beogradu 29. decembra!

Društvo

LONČAR NAJAVIO: Tender za Klinički centar u Beogradu 29. decembra!

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je Srbija dobila dozvolu od Evropske banke za obnovu i razvoj da 29. decembra bude raspisan tender za Klinički centar Srbije, a da bi radovi trebalo da počnu u maju

- Dobili smo dozvolu od Evropske banke, 29. decembra ove godine u žurnalu Evropske unije, Službenom glasniku Republike Srbije i 40 zemalja Evrope i sveta pojaviće se ovaj tender. Trajaće do 14. marta, kada će se otvarati ponude, a u maju može da se krene sa gradnjom oko 90,000 kvadrata - rekao je Lončar. 

On je precizirao da će biti izgrađena kompletno nova zgrada Kliničkog centra Srbije u Beogradu, a da je vrednost posla preko 95 miliona dinara.

Tri leka na bazi kanabisa!

Kada je reč o legalizaciji marihuane i kanabisa u medicinske svrhe, Lončar je naveo da je doneta odluka stručnih ljudi da će lekovi na bazi kanabisa biti registrovani u Srbiji.

- Za sada je reč o tri leka - rekao je Lončar.

Ulje od kanabisa, međutim, još neće biti legalizovano jer se za sada ne može kontrolisati kvalitet, rekao je on. 

Lončar podseća da je kredit EBRD od 210 miliona evra dobijen pre sedam godina za izgradnju kliničkih centara bio najveći kredit Evropske banke za jednu zemlju u Evropi za medicinske projekte, a da je do sada sve trebalo da bude završeno.

LONČAR: Biće renovirano 164 zdravstvenih ustanova

- Sve što (prethodnici) nisu uradili, uspeli smo sada da izvedemo, da stavimo u legalne tokove i da dobijemo dozvolu Evropske banke da konačno krenemo sa tenderom. Niš smo mi uspeli da uradimo, treba da bude gotov do 2016. godine. Čekamo dozvolu za Novi Sad, mislim da ćemo je brzo dobiti. U Kragujevcu ima još problema, ali ćemo rešiti i to - naveo je Lončar.

Prema njegovim rečima, pacijenti neće trpeti ni osetiti radove. 

Sve radove oko rekonstrukcije i krečenja, lično će nadgledati premijer, što pokazuje koliko se ovo ozbiljno shvata, dodao je on.

Kada je reč o racionalizaciji broja zaposlenih u javnom sektoru, Lončar je rekao da će u zdravstvu bez posla ostati 2.000 zaposlenih, koji spadaju u nemedicinsko osoblje iz administracije. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djordje

pre 8 godina

Kopiranje zutih i mladje. Pre 9 godina je zavrseno renoviranje domova zdravlja i velika pljacka u reziji g17.\nBolnice, tacnije 20 bolnica za 50 milona eura takodje zavrseno 2006. takodje u reziji g17 i Tomice Milosavljevica.\nSta sad???\nOpet isto??? Stop pljacki Srbije\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija