• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

05.01.2016

11:56

ANTIĆ: Račun za TV pretplatu na januarskom računu za struju

Društvo

ANTIĆ: Račun za TV pretplatu na januarskom računu za struju

Podeli vest

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas će se TV pretplata pojaviti na januarskim računima za struju, koji dospevaju u februaru


On je prilikom obilaska površinskog kopa Kolubara polje D, ocenio da 150 dinara koji će se plaćati za TV pretplatu neće biti nepremostiva prepreka ljudima da plate račune za struju.

- Znam da to nije popularno, ali ja zaista verujem da 150 dinara za funkcionisanje javnog servisa neće biti nepremostiva prepreka ljudima da plate račune za struju - kazao je on.

On je dodao da veruje da će gradjani koji su veoma odgovorni prema plaćanju računa za električnu energiju i čuvaju stabilnost energetskog sistema, nastaviti i dalje uredno da izmiruju tu obavezu.

Zakonom o privremenom uredjivanju načina naplate takse za javni medijski servis koji je krajem prošle godine usvojen u Skupštini Srbije, predvidjeno je da taksa za RTS i RTV iznosi 150 dinara i da je gradjani plaćaju kroz račun za struju.

Po saznanjima Bete, još nije precizirano kako će na računima za struju biti prikazana i obračunavana taksa za TV pretplatu.

U 2016. godini javni medijski servisi delimično će se finansirati iz budžeta Srbije, a delimično iz takse.

Sredstva od uplaćene takse na području Srbije van teritorije Vojvodine biće prihod RTS, dok će 70 odsto sredstava uplaćenih na teritoriji Vojvodine ići RTV, a ostatak RTS.

Predviđeno je i da RTS i RTV snadbevaču, na ime obavljanja poslova fakturisanja i naplate takse, plaćaju mesečnu naknadu od tri odsto iznosa prenetih sredstava RTS-u i RTV-u po osnovu takse.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 8 godina

A dotacija iz budžeta će stizati kvartalno kada se bude naplaćivao porez na imovinu dalje ... next ....

Dera

pre 8 godina

Neko krade , neko otima , neko reketira , neko ,....... a vi naivni samo muzete !!! Ministre ako te nije sramota odgovori zasto placamo po cetiri puta jedno isto ??? Preko budzeta , preko kablovske , preko reklama koje finansiramo kupovinom roba i uluga , i preko takse koju uvodite na pokvaren nacin kroz racun za struju , sto je Ustavni sud vec osporio !!! Kojim ukazom ste postavljeni iznad Ustavnog suda ??? Koji zakon dozvoljava "elektricarima" da obavljaju delatnost za koju nisu registrovani ??? Ili je bez zakonje ozakonjeno ??? Mladi beze iz Srbije , jer nemaju od cega da zive, a vi mislite da novi namet (cetvorostruki) za istu stvar nece biti previse , pa bice , posebno sto ste takvih "sitnih" uveli gde god ste stigli !!!

Radovan

pre 8 godina

Treba da vas je sramota. Opet smo mi redovne platise kaznjeni. Sta ste uradili sa dosadasnjim neplatisama? Kada vratite, ili vec uplaceno ne prebacite u ovu pretplatu, necu placati.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija