• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

07.01.2016

13:43

(FOTO) NAJMLAĐIMA SE POSREĆILO! Filip i Nemanja pronašli dukat u božićnoj česnici!

Društvo

(FOTO) NAJMLAĐIMA SE POSREĆILO! Filip i Nemanja pronašli dukat u božićnoj česnici!

Podeli vest

Tradicionalno lomljenje božićne česnice održano je danas na beogradskom Trgu Republike, a među mnogobrojnim građanima koji su dobili deo pogače, najsrećniji su bili Filip Tomović i Nemanja Dragićević, obojica iz Beograda, koji su izvukli zlatni dukat

Kako su rekli novinarima, njima je prvi put da prisustvuju tom događaju, koji se 25. put održava u Beogradu, i veoma su srećni što su dobili dukat preduzeća "Veselinović" iz Šapca.

Filip, koji još ide u osnovnu školu, poželeo je sebi na početku ove godine da ima sve petice u školi, dok je sredovečni Nemanja svima poželeo dobro zdravlje, ali i da "konačno progledamo malo što se tiče svega".

Ove godine Unija pekara Srbije obezbedila je dve pogače - jednu prečnika 2,5 metra, težine 180 kilograma, čijih je 2.000 jufki napravila pekara "Braća Stanković" iz Grocke, i pogaču prečnika 1,5 metara, težine 50 kilograma, koju su od 500 delova napravili članovi Esnafa Unije pekara Srbije u pekari "Trimčević".
 

Tanjug

Pored česnice, pekara "Braća Stanković" darovala je građanima 7.500 pekarskih jedinica spakovanih u 2.500 paketića, dok je Unija pekara Srbije darovala građanima 2.500 božićnih krstića.

Podršku organizaciji tog događaja pružili su Skupština grada Beograda, Sekretarijat za saobraćaj, Turistička organizacija Beograda, Patrijaršija srpske pravoslavne crkve, Policijska stanica Stari Grad i Komunalna policija grada Beograda. 

BEOGRAD Lomljenje božićne česnice na Trgu Republike


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vera

pre 8 godina

Deco čuvajte to za budućnost , sreća če vam tek trebati,Puno sreće i zdravllja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija