• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.01.2016

11:46

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Posle ovog ŠOKANTNOG snimka razmislićete o korišćenju MLEČNIH PROIZVODA!

Društvo

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Posle ovog ŠOKANTNOG snimka razmislićete o korišćenju MLEČNIH PROIZVODA!

Podeli vest

Ne možete da živite bez mleka i mlečnih proizvoda? Postali ste zavisnik i ne možete bez mleka?

Onda je ovaj video za vas. Da saznate šta pijete, a istovremeno šteti vašem zdravlju, kao i šta finansirate, a nemate pojma da to radite.

Svakako, ovo su ekstremni snimci, ali svakako nije baš sve ni umiveno kao u reklamama.

Anketa

POGLEDAJTE OVAJ VIDEO AKO IMATE DOBAR ŽELUDAC:

HRVATSKA OBMANA! Svoje mleko nam prodaju kao 'srpsko - francuskog kvaliteta'?!

VODIČ ZA PRAVILNO ČITANJE DEKLARACIJA: Aromatizovani jogurt nije isto što i voćni!

DA LI VERUJETE ONOME ŠTO PIŠE NA AMBALAŽI?! Posle ovih saveta ćete žmurećki birati zdrave namirnice!

(VIDEO) DA LI SVE VREME pogrešno sipate sok i mleko iz tetrapaka?

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Cole5

pre 8 godina

Posle ovakvog kako ste naslovili "sokantnog snimka" svi od reda trena da prestanemo da pijemo mleko i jedemo govedje meso, i da predjemo na soine proteine, a zna se ko je najveci proizvodjac soje i to one genetski modifikovane... samo bi bilo lepo da nedajete ovakve bombasticne naslove za stvari koje nisu bas takve kakve su prestavljene u najgorem obliku. bilo bi lepo da pisete o bolestima koje izazivaju genetski modifikovane namernice, jedna od njih je i morgelonova bolest...

mico

pre 8 godina

Аko se malo potrudis i procitas naucnu literaturu, videces da stvari bas jesu upravo takve. I jos gore, jer se dodatno tretiraju hormonima i antibioticima, koji nastavljaju da deluju u ljudskom telu nakon konzumiranja mlecnih prouzvoda. Najveca stopa obolelih od osteoporoze je upravo u zemljama sa velikom zastupljenosti mleka u ishrani.

Atana

pre 8 godina

Sve sami strucnjaci za stocarstvo a kravu nisu videli ni na slici,ja imam 15 krava kuci i mogu da potpisem da je pola ovog izmisljeno,tj. ne izmisljeno 100 % ali namerno stavljeno u takav kontekst da to izgleda kao neko zlo. Pa tele se odvaja od krave bas da ona ne bi rikala ,a ne da rice zato sto je tele odvojeno od nje,i junice se osemenjavaju sa 18 meseci,a ne sa 12 kako ova prava stocarka kaze(prava je ironicno). Takodje ,krave se osemenjavaju svake godine,ali je to njihov prirodni instikt ,a ne hormoni kako ona navodi,sta vise krava trazi bika na svaki 18-19 dan ako nije ostala osemenjena.Ostali deo ovog videa nisam ni pogledao jer su ovo obicne gluposti,a kvalitet mleka zavisi od ishrane,to je tacno da li ima GMO organizme ili ne.

Cole5

pre 8 godina

Види "мићо" ја сам ветеринар по струци и врло ми је познато чиме се третирају животиње кад су болесне, какве се дозе користе и колико се користе. па бих хтео да те питам да ли знас како се користе пестициди у заштити и да ли они као саставни део сточне хране утичу на стоку. Моја пријатељица; сада угледни неуропсихијатар у младости се лечила од бронхијалне астме. тек кад је уписала медицину крајем седамдесетих на факултету одрађене су комплетне анализе на чега је алергична и устновљено је да је алергична на пестициде из хране ( конкретно на пестициде из парадајза, паприке, зелене салате...). Што се тиче научних студија не бих ти препоручио да им пуно верујеш... прво погледај ко је финансирао та истраживања и биће ти прилично јасно какве резултате таква назови научна истраживања дају... Да ли знаш колики проценат становништва у Америци је оболео користећи генетски модификовану храну или носећи памучне предмете произведене од генетски модификованог памука.

Cole5

pre 8 godina

Trebalo bi da pročitaš stdiju "Uticaj glifozata na mikrofloru i proizvodnju botulinum neurotoksina tokom fermentacije u predželucu preživara" od Stefani Senef naučnika sa (Massachusetts Institute of Technology ) MIT-a. Kad je budeš pročitao shvatićeš kakvu opasnost nosi GMO. Njenu studiju niko nije finansirao zato joj možeš verovati. Upravo zemlje na koje se pozivaš u ishrani mlečnih krava koriste GMO stočnu hranu tretiranu ubikvitarnom agrohemikaliom najprodavanijim herbicidom glifozatom Raundap. Glifozat izaziva disbiozu patogenizaciju crevne flore, stanje koje utiče na holobiont ( svi organizmi koji sa našim ćelijama čine naš organizam ). Pošto smo zavisni od tačne količine saprofitne crevne mikroflore sa kojom koevoluiramo eonima i svako narušavanje tog odnosa izaziva razne smrtonosne bolesti. Glifozat deluje tako što prekida put šikiminske kiseline kod biljaka inace fiziološkog procesa u biljkama koji služi za proizvodnju esencijalnih aminokiselina, ovu fiziolišku fukciju neposeduju ljudi i zato se ona smatra bezazlenom. Baš naprotiv glifozat u prvoj predkomori zeludca prešivara buragu vrši patogenizaciju crevne flore i povećava rast Clostridium botulinum bakterija koje proizvode najaci neurotoksin botulinum koji se preko sluzokože resorbuje i putem krvotoka dospeva u mlečne žljezde krava koje proizvode mleko. Kilogram botulina je dovoljan da ubije sve ljude na zemlji. Glifozat je direktni krivac što postoji preosetljivost na gluten u pšenici i na laktozu u mleku.

Dragomir

pre 8 godina

МОГУ ЛИ ЈА БЕЗ МЛЕКА ОВАКО ПОСТАРИЈА ПЕРСОНА?Могу док има пива!Млеко пијем после када замандалим врата.Наићи ће комшија и ако угледа млеко на столу а брци да ми се беле недељу дана не бих смео од бруке и ем срамоте да изађем на раскрсницу.Сељачка посла!

Lala iz Banata

pre 8 godina

...Та подај Радојки, да ти га - усири..! Што да "отимаш" деци...? А и пиво затим иде боље....Ал мора да је довољно слан...?!

MAS MEDIJI VISE NEMAJU MOZAK

pre 8 godina

To je trula propaganda....nase krave zive na selu imaju svoja imena i veoma su postovane i smatraju se clanovima porodice. Krava daje tele ako moze svake godine i u tom periodu dok je steona ona nekoliko meseci ne daje mleko tek nakon tlenja. Tele sisa mleko i opet nema mleka za nas iz tog razloga se vlasnik opredeljuje da li zeli tele ili mleko ili uvek ima bar dve krava pa se u razlicitom periodu od jednedobija mleko a od druge tele ili obrnuto. Krava daje mleko dok god se muze i to nema veze sa teletom. Tele sisa mesec ipo jer je posle tog perioda za kravu to ne podnosljivo a za 6 meseca postaje ili mali bik ili mala krava. Bog je coveku dao kravu ne samo da daje mleko i mese vec u nedavnoj istoriji da vuce kola, vuce plug - ore zemlju. To sto sto su bolesni umovi od svake bozje blagodeti napravili industriju profita...lude krave koje ste hranili zivotinjskim namirnicama iako je ona jednostavan i veoma zahvalan biljojed ..to je bas bolesni um smislio i to je Vas problem. Mi zivimo sa zdravim kravicama i u velikoj ljubavi bez obzira na vestacko osemenjavanje. Vrlo cesto se desavalo da 1 bik u jednom selu degenerise vrstu tako da sto razlicitiji genetski materijal to bolja telad.....eto...crknite od muke sto na nas vas biznis nije ostavio nikakav utisak. Sami ga se gadite mi svog necemo jer je normalan i nije hiperproduktivan.

Sale

pre 8 godina

Auuuuh, jest ova pametnica, a kako bi naranila ovoliki svet na planeti, sta da jedemo, da idemo u sume da lovimo pa ko ulovi i da nesto pojede a ostali da pocrkaju od gladi?

Bane

pre 8 godina

Jednom prilikom su nas u osnovnoj skoli odveli u posetu u klanicu, ne znam koji je bio cilj te posete osim da postanemo vegeterijanci. Odmah u startu prizori su bili potresni, istovar stoke iz kamiona i nekim uskim ogradjenim prolazom su goveda isla na klanje, jedna krava je imala slomljenu nogu tako da je pala dok su druge pod bicevima gazile preko nje, jezivo pa tek kad smo videli perad i njihovo tamanjenje, mesec dana sam bio bolestan i povracao.

XXL

pre 8 godina

Pa bilo je šokantnih snimaka i sa naših farmi al' smo mi srbende kratkog pamćenja.

mrnilic

pre 8 godina

,,Da klanice imaju staklene zidove, svi bi smo bili vegetarijanci,,

predator

pre 8 godina

nista novo mi to vec odavno znamo, barem ja, sve sto u srboji jedemo i pijemo je slj klase, i pola od toga je kancerogeno, ali mi smo gradjani petog reda, citaj zamorci, i to traje godinama, al sta mislite dal je slucajno?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija