• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.01.2016

08:11

AMSS: Svi glavni putevi u Srbji prohodni

Društvo

AMSS: Svi glavni putevi u Srbji prohodni

Podeli vest

Svi putevi prvog i drugog stepena u Srbiji su prohodni, ali je saobraćaj usporen i otežan zbog vremenskih prilika i snega na kolovozu, pokazuju informacije zimske službe JP Putevi Srbije, saopštio je Auto-moto savez Srbije

U nižim predelima snega ima do pet, a u višim i do deset centimetara, a saobraćaj je otežan uprkos maksimalnoj angažovanosi dežurnih ekipa putara i neprekidnom radu zimskih službi, dodaje AMSS

Upotreba zimske opreme obavezna je na svim putevima u Srbiji.

Prema posednjim informacijama Uprave granične Policije Srbije na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, voze oprezno i pažljivo.

Kako je, zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće stvaranje poledice, JP Putevi Srbije apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Do otcepljenja kolovoza došlo je na putu II B Valjevo (Iverak), koji je neprohodan.

AMSS upozorava da ima odrona na putevima I B-34 Granica PZP Požarevac/Zaječar (Golubac)-Donji Milanovac-Porečki most, I B-36 Paraćin - Boljevac-Zaječar (Vrška Čuka), II A-217 Granica PZP Niš/Zaječar (Bovan) - Knjaževac, II A-221 Knjaževac - Kalna - Granica PZP Požarevac/Niš i II A-222 Kalna - Janjski most- Crni Vrh - Jabučko ravnište, te se savetuje vozačima da poštuju saobraćajnu signalizaciju, prilagode brzinu uslovima na putu i budu oprezni u vožnji.

Neprohodni su putni pravci: II A-228 Gajtan - Negosavlje, II A-197 Kaona - Granica PZP Čačak/Ivanjica (Livade), II A-198 Odvraćenica - Preko Brdo.

AMSS podseća da je otvoren granični prelaz Horgoš II (Reske) samo za putnička vozila i da je njegovo radno vreme od sedam do 19 časova isključivo za putnička vozila.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija