• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer.rs

04.02.2016

13:30

POTROŠAČI NE DAJTE DA VAS PREVARE: Niko nema pravo da vas uznemirava da bi vam "uvalio" proizvod!

Društvo

POTROŠAČI NE DAJTE DA VAS PREVARE: Niko nema pravo da vas uznemirava da bi vam "uvalio" proizvod!

Podeli vest

Zakonom je zabranjeno svako obraćanje potrošaču protivno njegovoj volji, bilo telefonom, faksom, elektronskom poštom ili drugim sredstvima elektronske komunikacije, naglasio je Goran Macura iz tržišne inspekcije

Mnogi građani Srbije postali su žrtve takozvanog telefonskog marketinga, preko kojeg im se navodno nude pokloni za koje treba da plate “samo dostavu” koja košta više hiljada dinara.

Iako je telefonska prodaja zakonom zabranjena, trgovce to ne sprečava da i na ovaj način obmanjuju građane.

- Zakonom je zabranjeno svako obraćanje potrošaču protivno njegovoj volji, bilo telefonom, faksom, elektronskom poštom ili drugim sredstvima elektronske komunikacije - naglasio je Goran Macura iz tržišne inspekcije.

EVO KAKO MOBILNI OPERATER "VIP" VARA GRAĐANE! Prvo izmisle dug, pa ga daju UTERIVAČIMA!

Firme koje nude svoje usluge telefonske brojeve najverovatnije uzimaju iz Belih strana. Međutim, pojedine kompanije znaju čak i kada je rođendan onih koje zovu, zbog čega se otvara pitanje kako su došli do tih ličnih podataka.

Shutterstock

- Ljubazni operater mi je čestitao rođendan i rekao da sam dobila jastuk na poklon. Moje je bilo da platim PDV i dostavu, što je iznosilo 3.999 dinara. Zahvalila sam se na poklonu jer je bio skup - rekla je jedna od slučajnih mušterija iz Stare Pazove.

PROKLEO DAN KAD JE KUPIO KUĆNI APARAT: Frižider "gorenje" napravio mi je PAKAO OD ŽIVOTA!

U udruženjima potrošača ističu da je česta prevara da se klijent poziva na besplatnu večeru, na kojoj se potom vrši pritisak da kupi određeni proizvod. Navodno su zabeleženi i slučajevi da su mušterije koje nisu ponele dovoljno novca razvožene kući kako bi uzele dodatne pare da plate.

Česta prevara je i navodno bepslatno putovanje u neku egzotičnu zemlju, ali se kasnije ispostavi da morate da kupite parfem ili nešto drugo u vrednosti od 300 do 500 evra kako biste ostvarili pravo na put.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija