• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir

06.02.2016

15:00

PORODICA OSTAVLJENOG DEČAKA: Lažu da ne brinemo o sinu!

Društvo

PORODICA OSTAVLJENOG DEČAKA: Lažu da ne brinemo o sinu!

Podeli vest

Kristijan Vaš, očuh bolesnog dečaka smeštenog u Dečjoj bolnici u Novom Sadu, tvrdi da ga nisu napustili i da se majka preplašila od hajke koja se danima vodi protiv njih

- Nije tačno da ne brinemo o našem sinu. Siromašni smo. Jednostavno nemamo para da odemo do njega. Trudimo se da mu, kao i za ostalo troje dece, pružimo sve šta možemo. Mesečno samo za lekove izdvajamo 150 evra. Zbog svega što se pisalo ovih dana supruga mi je preplašena. Na ivici smo. Neverica, razočaranje... - ovako govori Kristijan Vaš, očuh četvorogodišnjeg dečaka M. K. iz Kanjiže, koji je teško bolestan od rođenja i trenutno leži u Dečjoj bolnici u Novom Sadu.

DETE BEZ IKOGA NA SVETU?! Ostavili teško bolesnog sina (4) u bolnici, 13 meseci ga niko ne obilazi!

Mediji su objavili da mališana niko nije obišao već 13 meseci i da su nesrećno dete roditelji zanemarili. Međutim, Centar za socijalni rad iz Kanjiže, direktor bolnice i roditelji tvrde drugačije.

Centar ih hvali

U kanjiškom centru za socijalni rad istakli su da u ovoj porodici vlada topla atmosfera i da se, bez obzira na skromne uslove u kojima žive, ne može govoriti o zanemarivanju deteta.
- Porodica je od početka činila sve kako bi detetu obezbedila uslove neophodne za rast i razvoj - poručili su u Centru.

- Tokom septembra doktori su rekli da možemo da ga dovedemo kući. Kod nas je bio do novembra, kada je vraćen u bolnicu radi kontrole. Dete odmalena ima problem s bubrezima. Ja ne radim, obavljam samo sezonske poslove, a mesečno moramo da izdvojimo veliku svotu za lekove. Nekih lekova nema ni u Srbiji, ni u Mađarskoj, pa sam ih preko poznanika nabavljao u Sloveniji - priča Kristijan dok mu se u očima naziru suze.

Inače, ova porodica živi u vrlo teškim uslovima. Kuća spolja izgleda skromno, kao i sve druge u nizu, a unutra sve ukazuje na teško izdržavanu nemaštinu. Loši uslovi života ostavljaju trag na porodici Vaš.
- Niko nam ne pomaže i ne znam kako uspevam i da prehranim porodicu. Bez obzira na sve, trudim se koliko mogu. Ne znam šta bih još mogao da uradim da pomognem detetu. Sva sreća da mu je bolje - priča Kristijan.

TUGA OSTAVLJENOG DEČAKA: U bolnici sve muškarce zove tata!

PRIČA KOJA JE POTRESLA SRBIJU: U bolnici tvrde da roditelji ipak, nisu napustili dečaka!

DECA NE SMEJU DA SE ZLOUPOTREBLJAVAJU

Povodom ovog slučaja reagovalo je i rukovodstvo Dečje bolnice u Novom Sadu. U saopštenju koje su uputili navode da njihovi pacijenti imaju vrhunsku negu i da "posete više stotina nepoznatih ljudi, koji su se najavljivali ovih dana, sigurno ne bi doprinele niti boljem zdravstvenom stanju, niti rešavanju socijalnih i emotivnih problema deteta".
- Deca ne treba da budu predmet bilo čije zloupotrebe iz bilo kojih razloga - poručio je direktor Instituta dr Slobodan Grebeldinger.

Svakodnevni pozivi novinara uplašili su i majku mališana, koja nije htela ni da izađe da popriča sa nama. Ona je poreklom iz Mađarske i ne govori srpski, što joj je barijera u komunikaciji. Bol s kojim se suočava porodica, koja je samo zbog toga što nema redovnih prihoda prikazana kao nemarna, niko u Kanjiži ne može da razume.

Iako je bez posla i čeka novu sezonu nadničenja kako bi prehranio porodicu i obezbedio lekove za dete koje je daleko od njih, Kristijan Vaš se ipak nada da će naći stalni posao. U mesnoj zajednici Horgoš smatraju da bi prava pomoć bila kada bi neko porodici platio putne troškove da posete dečaka u bolnici.

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 8 godina

Strasno, i sad umesto da im drzava pomogne, mozda ce da im uzme dete i da nekoj hraniteljskoj porodici koja je od toga napravila biznis -  novac + radna snaga. \n

VV

pre 8 godina

bili su u dnevniku na rtv vojvodine. ljudi su skromni i ne traze mnogo, samo da ih neko odvede do novog sada. isto tako lekove nabavljaju iz slovenije, posto ih u srbiji ne mogu kupiti i neophodni su detetu.na email-u hirado@rtv.rs se moze uspostaviti kontakt za pomoc porodici, tj. preko redakcije rtv. na njihovom sajtu postoji broj telefona redakcije koja je zaduzena za ovo.posto su skoro svi u komentarima vikali da zele pomoci, ovo im je dobra prilika. ja hocu, vec radim na tome.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija