• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.02.2016

20:34

SRAMNI SERVIS SRBIJE! ŽUTA OLJA tuži Informer, traži čak 500.000!

Društvo

SRAMNI SERVIS SRBIJE! ŽUTA OLJA tuži Informer, traži čak 500.000!

Podeli vest

Urednica Zabavnog programa RTS Olivera Kovačević pokušava da preko suda ućutka Informer i spreči nas da i dalje pitamo koliko ona i ostale 'zvezdice' zarađuju na Javnom servisu... Za duševnu bol, povredu časti i ugleda traži pola miliona dinara!

Urednica Zabavnog programa RTS Olivera Kovačević, u narodu poznata kao Žuta Olja, tužila je Informer zbog navodne povrede časti i ugleda i traži odštetu od čak 500.000 dinara! Kovačevićeva tako pokušava da nas ućutka i spreči da i dalje insistiramo na utvrđivanju istine o njenim primanjima, kao i o zaradama ostalih takozvanih TV zvezda Javnog medijskog servisa.

LICEMERJE ŽUTE OLJE: Pljuvala Koraća za života, a na komemoraciji ga mrtvog hvali!

Dakle, umesto da odgovori koliko mesečno dobija para iz budžeta (čitajte: iz naših džepova), umesto da kaže kolika joj je plata, ali i koliko prima na ime bonusa i varijabila, Žuta Olja od nas traži još i da joj doplatimo pola miliona?!

Da ludilo bude potpuno, osim za tekstove objavljene u štampanom i elektronskom izdanju, Žuta Olja nas tuži i zbog komentara koji su čitaoci objavljivali ispod spornih tekstova na našem portalu (informer.rs).

Dobijala SMS upite?!

Tužilja je nakon objavljivanja navedenih informacija trpela kritike, prozivke i neprijatnosti od građana, a dobijala je upite, SMS poruke i pozive od rođaka, kolega i prijatelja. Objavljene neistine o radu tužilje podobne su da povrede njen čast i ugled, navodi se između ostalog u tužbi Žute Olje.

Posebno je zanimljivo da je Kovačevićeva u tužbi bezočno slagala da je novinari Informera pre objave tekstova nikada nisu ni pitali za komentar. Osim što listinzima telefonskih poziva i SMS porukama naši novinari lako mogu da dokažu da Žuta Olja i ovoga puta laže, ona je i sama nedavno u intervjuu za Radio Slobodna Evropa izjavila da na pitanja i pisanje Informera ne odgovara!

HAJKA RTS NA INFORMER! Skandalozna zloupotreba Javnog servisa Srbije!

- Nijednom nisam pročitala nešto što je bilo argumentovano, pa da na to odgovorim ili da to demantujem. Ovde nemam na šta da reagujem, osim na prljavu volju nekog tamo urednika ili vlasnika - rekla je tada Kovačevićeva.

Žuta Olja ni prethodnih dana nije htela da razgovara sa našim novinarima i urednicima iako smo je u više navrata pozivali i slali joj poruke.

printscreen

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević, komentarišući tužbu urednice RTS, kaže da je to samo još jedan dokaz da je "žuta banda" kidnapovala Javni servis.

Neće proći pritisci i ucene
Nikakve tužbe i pretnje visokim kaznama neće nas ni uplašiti, ni ućutkati. Protiv Žute Olje i njoj sličnih medijsko-političkih nitkova borićemo se do poslednjeg atoma snage
Dragan J. Vučićević

- Žuta Olja, baš kao i Žuti Bujke, Žuti Nenad Lj. Stefanović, Žuta Voštana Olja Jovićević i ostali zaslužni dosistički prvoborci, veruje da je RTS njena privatna prćija! Ona se ponaša kao da joj je Javni servis tata ostavio u nasleđe, pa onda nikome ne mora da polaže račune. Još jednom da ponovim, RTS je javni medijski servis, to je televizija svih građana Srbije, koji imaju pravo da znaju kako se troše njihove pare! Nikakve tužbe i pretnje visokim kaznama nas neće uplašiti i ućutkati. Protiv Žute Olje i njoj sličnih medijsko-političkih nitkova borićemo se do poslednjeg atoma snage - naglašava Vučićević.

BABIĆ: Neprimereni komentari Olivere Kovačević!

Na drugoj strani, predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović podseća da svega ovoga ne bi bilo da je RTS objavio zarade svojih zaposlenih.

- Tužba nije sporna, na tužbu svako ima pravo. Ali sve bi bilo mnogo jednostavnije, moralnije i profesionalnije da je Kovačevićeva javno objavila kolika su joj ukupna primanja. U korenu celokupnog problema je konstantno odbijanje RTS da objavi podatke koji moraju da budu javni - smatra Dobrašinović.

Kriminalno poslovanje

Bivši urednik i kandidat za glavnog urednika RTS Miodrag Popov smatra da nije toliko problem u plati Olje Kovačević, već u načinu na koji RTS troši novac građana.

ODGOVOR Dragana J. Vučićevića urednici RTS: OLIVERA, LAŽEŠ! ZA SVE NAŠE PARE!

- Problem je što je njihovo poslovanje tabu tema, što nije transparentno i gotovo je kriminalno. Niko ne zna gde i kako odlaze naše pare - upozorava Popov.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aleksandar

pre 8 godina

Pa dobijaju od 300.000-500.000 din pa to bar nije tajna,dok radnici imaju od 36.000-60.000 din kao u svim firmama.Napravljen je veliki jaz između radničkih plata i rukovodećeg vrha.n

kolašin

pre 8 godina

Navijamo za Olju. Neće valjda da radi za 300 eura tako odgovoran posao.Neće da dozvoli vrijedjanje. Nek sud reče svoje.

radnik rts

pre 8 godina

Da si barem u pravu,ima plata i znatno manjih od 36 000 din,veruj mi,a 60000 mozemo samo da sanjamo.Ja ne kazem da to nisu kvalitetni novinari,da ne treba da budu placeni,ali za zemlju u kojoj zivimo,za stanje zemlje u kojoj zivimo,to je ipak previse.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Па врло "мало" тражи....пола своје - плате...?!..Пих...јака ми - "част"...?!

vidan

pre 8 godina

Ta zena nema veze sa novinarskom profesijom kao i mnogi drugi . Neume ni da pripremi emisiju lupeta za sve pare !! Sa gostima prica uglas kao da je u nekoj nizerazrednoj birtiji a ne na nacionalnom servisu , sramota  da nema dalje !n

Biljana Mihić

pre 8 godina

Vrlo je interesantno tvrditi u ovim novinama da Olja Kovačević nema veze sa novinarskom profesijom ili ne primećujete razlike u izražavanju i pre sve ga pismenosti a sagovornika prekida kada uporno izbegava odgovore na njena pitanja jer ipak ona vodi emisiju zar ne!

miroljub

pre 8 godina

Ja shvatam njenu tužbu u duhu njenog uredništva urednika "zabavnog" programa jer smatram da nas lepo "zabavlja". Kakve veze (osim para) ima Olja sa zabavnim programom ? Dodeljen joj je zabavni program jer nisu znali gde sa njom uostalom smatrali su da će je na taj način odvojiti od politike ali strast je jača a žuta boja ju je opila i na kraju biće fatalna samo malo da sačekamo da prođu izbori.

banat1952

pre 8 godina

Uobrazena zuta lujka, zaboravila da Tadic i DS, vise nisu na vlasti, i da RTS nije njena dedovina. Kada bude izbacena iz RTS-a, moze da konkurise za cistacicu, ili baba seru u Pinku ili Informeru.

Gall

pre 8 godina

Ako je "javni servis" i drzava ih finansira onda finansije i plate treba da budu javne i transparentne,da vidimo kome i zasto treba da placamo harac u vidu pretplate od 01. januara ? Sta reci kad imaju bar 15 "novinarki" koje citaju vremensku prognozu,obucene po poslednjoj modi, a placaju i Nadu Macuru da lupeta svako jutro kako da se obucemo i da nas podseti da ponesemo flasicu vode. Kako radi za njih ? Preko omladinnske zadruge ? Ispunila je sve moguce uslove i nece u penziju.

Djole

pre 8 godina

Kako neko moze u ovoj drzavi da uzima pare iz budzeta to jest od svih nas,isplacuje plate kako hoce i koliko hoce i jos ne smes da ih pitas kolika primanja imaju, NISTA MI NIJE JASNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KO TO DOZVOLJAVA ?????????????? zato cu dobro da razmislim za koga cu da glasam.

bratislav

pre 8 godina

’Informer’ je ostao poslednji bastion naših medija koji se bori protiv hipokrizije i licemerstva ’žutih’ i svih drugih ’žutkastih’, koji ne mrze samo ljude koji predano rade, već mrzi i samu državu. Mrze je i opanjkavaju jer im više nije prčija koju mogu nekažnjeno da plačkaju. Zar misle da smo zaboravili da su ’žuti’ plačkaškim privatizacijama spiskali celu našu tada veoma respektabilnu industriju? Ko je uništio ceo Rakovički industrijski basen, celu veoma naprednu industriju Niša, Leskovca, Kragujevca, Čačkam... Ko je uništio vojsku, čak i dragocene inženjerijske jedinice koje ne podležu bilo kakvim ograničenjima (nisu nas prisiljavali sa straneda smanjujemo inženjeriju, koju svi u svetu čuvaju kao malo vode na dlanu). ’Žuti’ si prodavali svojim partijskim pajtosima vojne građevinske mašine, pa čak i amfibije - kao staro gvožđe? Zar misle da smo zaboravili pljačku ’žutih’ od preko 500 miliona dinara samo na nameštenom poslu za rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra, kako bi svojim ’žutim’ preduzećima i tajkunima namestili posao. Zar nismo zabezeknuti gledali komediju: preko natpisa svojih firmi koje su bile ispisane na mašinama u po bela dana lepili su nalepnice fiktivne firme koju su formirali koji dan pre toga. I evo, trotoari bulevara se sada bukvalno raspadaju zbog nekvalitetne gradnje. Eto, to su 'žuti' i 'žutkasti' koji misle da narod ima epidemiju masovne amnezije.

milica

pre 8 godina

Nazalost doticna gospodja moze jos samo onog Borka da ubedi u nesto dok on juri mladje zenske. Smesna je i dosadna vise.

Rajko

pre 8 godina

Pa baš je previše žuta, bar po slici. A, što se love tiče tu se ne oglašavaju ovi naši zaštitnici. Zašto? Mora se personalno znati, na javnom servisu građana, ko koliko zarađuje i po kom osnovu mu se novac isplaćuje za svaki mesec. Pošto uporno beže od te informacije nije teško zaključiti razlog. Ovaj osiromašeni narod bi se verovatno frapirao kada bi saznao koliko pojedini ljudi u javnom servisu zarađuju mesečno po raznim osnovama.

Frajla

pre 8 godina

Mozda bi joj bilo najbolje da se vrati svom prvom poslu , zanatu , slikanje za PLAY-BOY , kao zecica !

Maca

pre 8 godina

Ona se okrenula za 180 stepeni u jednom trenutku, pre otprilike nekih sedam meseci mozda i nesto vise ne pratim je bas toliko jer mi je tada kada se preokrenula sve bilo jasno . Drugo hoce da imitira onu jednu sa B92 koja samo sto ne bije i ocima i recima kada joj je na suprotnoj strani neko ko joj se politicki ne dopada , tako da mnogi nazovi novinari isto bi trebali otici na psiholoski pregled pre nego sto im neko dodje u goste a i gosti su isti koji sebi dozvaljavaju tako nesto . Ozbiljna osoba nikada ne bi dosla u sada te dve vrste emisija . Novinar treba da bude blag , dobrodusan pa sa takvim ponasanjem i sa svojim intelektualnim umecem, izvuce sve iz gosta a ne sa razularenim ponasanjem plaseci tamo ko god im sedne

bole

pre 8 godina

Setimo se likova koje je nabrojao Vucko kako su se ponasali posle 2000 te pljuvali po Srbima i Srbiji.

djole

pre 8 godina

kako su se umislile,toliko pametnih,sposobnih a ove pojedine kao da im jke tata ostavio RTS.

Ćikula

pre 8 godina

Pa kad su toliko pametni, zasto od svog rada ne obezbede primanja za zivot, nego traze od naroda? Ja neznam dali vise iko gleda tu TV - sa tolikim reprizama. Zatvorite je.

Sasa

pre 8 godina

Kad vec priznaje da ima toliko poziva povodm transparentnosti tih zarada'zasto ne izadje javno pa kaze,zasto organizacije novinara ne reaguju..GRADJANI NE KLECE

Branislav

pre 8 godina

Buduci da u emisijama koje vodi doticna od nje nisam imao ama bas nista da cujem iz dokolice sam u nekolko navrata uzeo dve stoperice i merio vreme i u vecini emisija ona vise-duze prica od sagovornika.

penzionerka

pre 8 godina

Dragane J.V., kada je OK postala poznata i uvazena novinarka jos na tv Politika, Vi ste bili dete. Njena profesionalnost i sposobnost se ne moze osporavati. Ukoliko ste je uvredili snosite posledice.

banat1952

pre 8 godina

Po kojem je to kriterijumu ona uvazena. Ako je vi uvazavate, dozvolite nama, koji mislimo drugacije, da je ne uvazavamo, pa cak i preziremo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija