• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

10.02.2016

14:19

STUDENTI REDOM SPREMNI DA DAJU MITO! Poražavajući rezultati istraživanja u Novom Sadu!

Društvo

STUDENTI REDOM SPREMNI DA DAJU MITO! Poražavajući rezultati istraživanja u Novom Sadu!

Podeli vest

Istraživanje među studentima novosadskog Univerziteta koje je uradio Institut za borbu protiv korupcije iz Novog Sada pokazalo je poražavajuće činjenice, jer je 95 odsto anketerianih, svi mlađi od 25 godina, reklo da se srelo jedan ili više puta sa koruptivnim radnjama u više različitih sfera društvenog života

 

                           

Gotovo svi poznaju nekog ko je dao mito ili mu je isti bio tražen. 

- Mladi ljudi više u pojavi korupcije ne vide ništa iznenađujuće i prihvataju je kao normalnu svakodnevnu pojavu koja je, po mišljenju većine njih, neiskorenjiva. Veliki broj naših vršnjaka se polako, ali sigurno, miri sa ovakvom situacijom u našem društvu, pa su i sami pristali da rešenje za svoje probleme potraže na isti način, odnosno da i sami stupe u koruptivne aktivnosti -  kaže za Informer Milana Laketić, portparol nedavno osnovanog Instituta, koji okuplja mlade i uspešne ljude iz Novog Sada.

SKANDAL U BORU! Lekari prodavali recepte na crno, ojadili državu za tri miliona!

Ona ističe da su se okupili, jer je prošlo 15 godina od takozvanih demokratskih promena, a stvari se nisu pomakle sa mrtve tačke. Pored ostalog, i anketa među studentima pokazuje koliko su mito i korupcija uzeli maha.

OTKRIVAMO! KORUPCIJA U PROSVETI: Direktori škola prodaju radna mesta za 3.000 evra!

- Mi volimo svoju zemlju, želimo da ovde živimo, radimo i stvaramo porodice. Ne želimo da napustimo Srbiju i odemo u inostranstvo u potrazi za boljim životom. Svoje živote i karijere vidimo ovde i zbog toga se nećemo pomiriti sa postojanjem nečega poput korupcije, zla koja razara naše društvo - odlučno kaže Milana Laketić.

   NOVI POLICAJCI HIT U KIJEVU! Protiv korupcije odred potpunih početnika!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vera

pre 8 godina

Prosvetari će da štrajkuju !, malo Mita.. malo Plate.. malo Jubilarne.. nagrade..čista KORUPCIJA. i to im nije dosta..gde je nestala kultura Pojela maca!?

Zoran

pre 8 godina

"Ona ističe da su se okupili, jer je prošlo 15 godina od takozvanih demokratskih promena, a stvari se nisu pomakle sa mrtve tačke."_______Nije tacno. Pomaklo se, al na gore. Manje je korupcije bilo do 2000..

ICT

pre 8 godina

A zasto ne kazete istinu, da je 95% studenata sa drzavnih i privatnih fakulteta ucestvovalo u korupciji i to tako sto je kupovalo ispite. Mislim da je vreme i da se o tome otvoreno progovori i konacno vidi koliko zaista vrede sprske diplome.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Нису резултати "поражавајући" - него РЕАЛНИ... Ми смо ДРЖАВА потпуно ОГРЕЗЛА У КОРУПЦИЈИ - НА СВИМ НИВОИМА...на - СВИМ Морал и етика - данас су имагинарни појмови у оваквом накадрадном систему, који гле чуда...носи префикс "демократски"...?! Одсуство друштвене КОНТРОЛЕ коју Министарства не спроводе никако у виду УПРАВНОГ НАДЗОРА, рађају у првој инстанци - ЈАВАШЛУК... а када се јавашлуку не стане "за врат"... следећа инстанца је КОРУПЦИЈА...! Сви раде "одговоран" посао - а нико НИКОМЕ НЕ ОДГОВАРА за РАД!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17