• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92/inofrmer.rs

10.02.2016

20:36

PARADOKS: Tanjug ne postoji tačno 100 dana, a i dalje javlja!

Društvo

PARADOKS: Tanjug ne postoji tačno 100 dana, a i dalje javlja!

Podeli vest

Novinska agencija Tanjug je prestala da postoji pre tačno 100 dana, pošto se u dva kruga privatizacije nije javio nijedan zainteresovani kupac... Paradoksalno, iako formalno ne postoji, Tanjug i dalje javlja...

Advokat Miloš Stojković, stručnjak za medijsko pravo, kaže da je Tanjug ugašen kao medij, jer Zakon o javnom informisanju izričito kaže da mediji koji nisu privatizovani do 31. oktobra prošle godine prestaju da postoje.

- Medijska aktivnost Tanjuga je donekle nelegalna, odnosno on praktično radi kao neki piratski medij. Sa druge strane imamo Javno preduzeće, koje je osnivač tog medija, odnosno njegov izdavač i, njegov proces gašenja može da traje neko vreme, i to uopšte nije sporno - naveo je Stojković za B92.

Jedan od koraka u tom procesu je i prikupljanje podataka o imovini Tanjuga.

- Direkcija raspolaže sa podacima o nepokretnostima na kojima Tanjug ima pravo svojine ili pravo korišćenja na teritoriji Republike Srbije. Sa danom 10.02.2016. godine popis imovine biće završen. Dakle, popisana je sva imovina Tanjuga, i to: pravo svojine na nepokretnostima i pokretnim stvarima, pravo korišćenja na stvarima u javnoj svojini, novčana sredstva i druga imovinska prava. Direkcija je pripremila sve za preuzimanje imovine Tanjuga, a istu će preuzeti tek po brisanju Tanjuga iz Registra privrednih subjekata - saopštila je Republička direkcija za imovinu.

TANJUG VIŠE NEĆE JAVLJATI! Ovako ste reagovali na vest o gašenju novinske agencije

Glavna i odgovorna urednica Politike Ljiljana Smajlović kaže da njena kuća i dalje kupuje servisne vesti Tanjuga. Ona smatra da je rešenje za tu kuću podela besplatnih akcija zaposlenima.

- Politika nastavlja da koristi Tanjugov servis, prvo zato što Tanjug i dalje emituje i vesti, i što je za nas još važnije - fotografije, u istom obimu i ja bih rekla u sličnom kvalitetu kao i do sada. Mi imamo sa njima godišnji ugovor. Ja inače ne razumem žurbu kolega da se neki važan medij što pre ugasi - navela je Smajlović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tuga

pre 8 godina

Fudbalske klubove vode celnici koji su dali neopozive ostavke,rade firme koje ne postoje,only in Serbia,dobro mozda jos i u Ugandi ima ovoga.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija