• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.02.2016

16:27

DIKOVIĆ UPOZORAVA: Smanjenje Kfora - manja bezbednost na KiM!

Društvo

DIKOVIĆ UPOZORAVA: Smanjenje Kfora - manja bezbednost na KiM!

Podeli vest

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, danas je u Beogradu, u razgovoru sa komandantom Kfora general-majorom Guljelmom Luiđijem Miljetom, ocenio da će svako smanjenje snaga Kfora negativno uticati na bezbednost...

Diković je naglasio da zbog nadležnosti i odgovornost Kfora, koje proizlaze iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Vojnotehničkog sporazuma, Vojska Srbije vidi upravo Kfor kao ključnu snagu za očuvanje bezbednosti i stabilnosti na KiM, uz ocenu da će svako smanjenje Kfora negativno uticati na bezbednost, saopštila je VS.

Podsetivši na nedavna dešavanja na KiM, general Diković je ukazao na to da događaje koji su pretnja po bezbednost treba nazvati pravim imenom i okarakterisati ih na pravi način, predvideti ciljeve delovanja njihovih počinilaca i moguće posledice, kao i da se mora delovati preventivno, a ne samo kada se incidenti dogode.

Načelnik Generalštaba je ocenio da se dostigniti nivo saradnje sa Kforom odlikuje visokim stepenom poverenja i međusobnog razumevanja, o čemu najbolje govori činjenica da je izvedeno više od šest hiljada zajedničkih aktivnosti od stupanja na snagu Vojnotehničkog sporazuma.

NATO KOMANDANT BRIDLAV: Nastavićemo da obezbeđujemo Visoke Dečane od terorista!

General Diković je istakao da je zajednički zadatak Vojske Srbije i Kfora očuvanje bezbednosti u zonama odgovornosti sa obe strane administrativne linije, kao i da međunarodni faktor presudno utiče na političku situaciju na Kosovu i Metohiji, te da zbog toga ima i veliku odgovornost za bezbednost svih ljudi u ovoj pokrajini, a posebno Srba i drugih nealbanaca.

Načelnik Generalštaba je izjavio da Vojska Srbija planira da u narednom periodu započne sa zadacima nadgledanja administrativne linije iz vazdušnog prostora upotrebom helikoptera i bespilotnih letilica, prvenstveno kao deo podrške realizaciji zajedničkih aktivnosti Vojske Srbije i Kfora, poput jednovremenih patrola i osmatračnica, navedeno je u saopštenju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija