• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs/informer.rs

12.02.2016

11:08

PLJAČKA VEKA U BEOGRADU! Penzioneru sa računa u banci nestalo 400.000 evra!

Društvo

PLJAČKA VEKA U BEOGRADU! Penzioneru sa računa u banci nestalo 400.000 evra!

Podeli vest

Penzioner iz Beograda prijavio je policiji da mu je s računa iz jedne banke u Beogradu nestalo oko 50 miliona dinara! Policija još pokušava da razotkrije prevaranta koji je najverovatnije novac podigao bez saglasnosti oštećenog čoveka

Kako saznaje Alo!, ova velika bankarska prevara verovatno je smišljena još pre pet godina, kada je oštećeni Beograđanin otišao u jednu banku u Beogradu i stavio na štednju 400.000 evra.

Kada je pre nekoliko dana došao da proveri koliko mu je “narasla” štednja, ostao je u šoku. U banci su mu rekli da na računu ima – nula dinara!

– U prostorije beogradske policije pre nekoliko dana ušao je čovek koji je bio izbezumljen. Ispričao je da je u banci oročio ogromnu sumu novca. U nameri da vidi koliko mu je trenutno stanje, oštećeni je otišao u filijalu u Beogradu. Međutim, službenica mu je rekla da na računu nema novca. Čovek je pokušavao da objasni da se radi o nekoliko stotina hiljada evra, ali na kraju je morao da izađe iz banke praznih džepova jer su ga uputili da ukoliko sumnja da je pokraden slučaj prijavi policiji – objašnjava sagovornik ovog lista, blizak istrazi.

Beta

Nesrećni čovek je inspektorima dao izjavu, u kojoj je naveo da je izabrao jednu banku koja je davala dobru kamatu. Mislio je da nema potrebe da proverava račun jer ni u najgorim snovima nije mogao da posumnja da će mu nestati štedni ulog.

– Umesto sreće, oštećeni zamalo nije umro od stresa. Pričao je da je krvavo stekao novac – objašnjava sagovornik i dodaje da nije mogao da kaže na koga sumnja jer nikome nije dao ovlašćenje.

Beogradska policija sužava krug ljudi na koje sumnja da su učestvovali u ovoj prevari. Međutim, zbog istrage koja je u toku niko nije mogao da nam potvrdi da li je prevarant zaposlen u banci ili se radi o nekom drugom čoveku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mikac

pre 8 godina

Objavite koja je banka u pitanju. Da znamo šta da radimo. Vrlo je bitno da objaivte koja je banka u pitanju a naročito iz razloga što su ga poslali u policiju a nisu ništa pokušali da urade u samoj banci. A što je to jako sumnjivo da su upleteni i zaposleni u banci.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Зашто се КОНТРОЛА БАНКЕ није одмах укључила..? Зашто одмах се банка није - придружила - КРИВИЧНОЈ ПРИЈАВИ...'? Зашто се одговорно лице у Банци - није изјаснило поводом случаја за Риплија..? Ту је било "Више НН лица" - умешаних у кривично дело....Један - мало...

zlatko

pre 8 godina

koja je banka , nakon svegavsto su banke uradile u srbiji , "igrajuci se sitnih slova" bahatih sluzbenika koji se ponasaju kao da klijent postoji radi njih sada se krije banka ZASTO

sveti stefan

pre 8 godina

Ime banke, ako moze? ako ne, onda nista novo i promenjeno u Srbiji...

pravna drzava

pre 8 godina

U normalnim društvima banka prijavljuje kradju.Jer je banka i prevarena a oštećeni dobija novac.Tako je bar u Berliner banci....A tog jadnika žalim.....Novac je dao banci a rupe u banci su problem banke....

Popaj

pre 8 godina

I usput policija da proceslja "penzionera" sa oko pola miliona evra. ko jos u Srbiji ima tolike pare i jos na stednji?

pc

pre 8 godina

Pa valjda kad podize pare potpise da je podigao pare. Ako potpis ne odgovara vlasniku racuna onda je banka pokradena a ne on.

Penzioner

pre 8 godina

Čijom li je krvlju, kako sam kaže, stekao toliki novac da ga može odvojiti od osnovnih životnih potreba i ostaviti oročenog u banci. Od takvih je naša vlast trebala da dopuni budžet.

Milos

pre 8 godina

Причи недостају неки кључни детаљи: да ли споменути има доказе да је новац уплаћивао на одговарајући рачун? Да ли су у међувремену вршене исплате и коме?

SAVA

pre 8 godina

Gospodin nije imao potrebe da ide u miliciju ,njemu su pare zagarantovane ,BANKA JE TA KOJA IZLEDJUJE A NJEMMU MORAJU ODMAH DA DAJU PARE jedino ako nisu uzete za NACIONALNE PENZIJE

Rade

pre 8 godina

Ako mu je, zašto je čuvao toliki novac, zašto nije novac trošio. Čim ga nije trošio, znači da mu nije ni trebao. Uzeo ga onaj kome je očigledno potreban. Nije normalan, koj moj je kalupio tolike pare, a penzioner je. Ne žalim ga !!!!!!!!!!!!!

Dragomir

pre 8 godina

Раде,сви ми у нашим коментарима по мало серуцкамо ал 'ти га баш претера!Човек је чувао све док му је затребало, али,бато,мачкови видели ,,џигерицу,, која стоји дуже него што треба и ... и ето на'ебаше!Човек ће опет имати своје новце и плус приде да не ,,таласа,, јер поменута банка може да се затараби!Значи,Раде који твој то резили пензионера?А и ти си ми нека мустра?Потресени пензионер напише захтев за толико и толико новаца због стреса,понижавања ... Па колико дају али ништа испод 10 хиљада евра?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija