• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.02.2016

06:51

FOTKA IZ SRBIJE NAJBOLJA NA SVETU! Nagrada “World Press Photo” za fotografiju migranata na granici s Mađarskom

Društvo

FOTKA IZ SRBIJE NAJBOLJA NA SVETU! Nagrada “World Press Photo” za fotografiju migranata na granici s Mađarskom

Podeli vest

Crno-bela fotografija na kojoj su prikazani muškarac i beba izbeglica na srpsko-mađarskoj granici proglašena je za najbolju fotografiju u 2015. godini.

Fotografija je napravljena 28. avgusta prošle godine, a njen tvorac je Voren Ričardson.

Čovek i dete prikazani na njoj bili su deo grupe migranata koji su preko Srbije pokušali da u Mađarsku bez obzira na žicu koja je postavljena na granici.

- Već prvim pogledom smo znali da je ova fotografija važna. Veoma je snažna baš zbog svoje jednostavnosti - rekao je jedan od sudija za izbor za najbolju fotografiju “World Press Photo”. 



Ove nagrade se dodeljuju od 1955. godine. Ove godine je nagrađen 41 fotograf iz 21 zemlje u osam kategorija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija