• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.02.2016

12:48

DAVID: Ograđujem se od predsednika Nikolića!

Društvo

DAVID: Ograđujem se od predsednika Nikolića!

Podeli vest

Pisac Filip David danas je, primajući nagradu "Janko Šafarik" u Narodnoj biblioteci Srbije, na početku svog obraćanja rekao da se "ograđuje od prisustva predsednika Srbije Tomislava Nikolića" na tom skupu

Na centralnoj manifestaciji proslave Dana Narodne biblioteke i Nacionalnog dana knjige, David je rekao da on poštuje instituciju predsednika, ali od devedesetih godina nije saglasan sa govorom, politikom i idejama Tomislava Nikolića i oseća obavezu da to kaže.

TOMA U BIBLIOTECI: Vi ste most između čitalaca i knjige!

Na taj potez Filipa Davida reagovao je ministar kulture Ivan Tasovac, koji je rekao da je neprimereno na takvom mestu mešati politiku i kulturu, jer je kultura jedino polje u kome politika ne treba da postoji.

David je dobio nagradu "Janko Šafarik" za najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka Srbije za 2015. za roman "Kuća sećanja i zaborava", a uručio mu je upravnik Narodne biblioteke Srbije Lasko Blašković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
taki

pre 8 godina

možda mu se sviđa tadićeva ili đinđićeva politika... ja ga razumem... samo njegova knjiga u moje ruke neće doći nikad...

milena

pre 8 godina

Čija politika mu se to dopala 90-tih , da nije mozda Tudjmanova? Sramota , predsednika je legalno izabrao narod ove drzave na izborima i svako ko zivi ovde mora da poštuje volju naroda.

Svaba

pre 8 godina

Evo ja ne postujem, i sta sad ? Jel' da se selim ? Mislim, do pre par godina od Tome bih dobio pozitivan odgovor...

Cole5

pre 8 godina

Дотичну персону, осредњег писца, који би желео достићи славу једног Андрића, Селимовића или пак Ћосића, никада нисам чуо да је осудио или пак ишта ружно рекао о политици Мадлен Олбрајт, припаднице његовог народа коју су Срби у време холокауста четрдесетих година прошлог века, када су милиони његових сународника страдали у Хитлеровим, Павелићевим и Недићевим фабрикама и стрелиштима смрти, спасли да не буде ухваћена, убијена. Зато у Србији постоји обрнута пословица "Кога ти хлебом он теби обавезно врати каменом." Зато мислим да би требало покренути акцију и одузети му награду јер се као писац кога читају људу различитих политичких мишљења није издигао изнад политике и постао писац из народа, народа који бира према свом мишљењу а не према мишљењу једног појединца и приде осредњег писца. Гледао сам Давида у емисији "АГАПЕ" на Студију Б и могу вам рећи да је то била једна јако лоша епизода тог изнад свега доброг серијала о духовницима.

Dragomir

pre 8 godina

Цоле5,браво,бато!Милина је читати коментар на ћирилици а још и занимљив.Твој коментар је за да се ископира и сачува у архиви.Добро ти је оно ,,кога ти хлебом ...,, а има још слично ... ЗАШТО МЕ МРЗИШ КАДА ТИ НИШТА ДОБРОГА НИСАМ УЧИНИО? Олбрајтову је српски народ сачувао а она ... Добро,да се не изражавам.Зато ми срби имамо поменуте изрека о давању хлеба и ,,зашто ме мрзиш,,.Прецедник Николић је победио на изборима а СНС има бројне чланове.Сада ће Филипа да даве издавачи његове књиге што иде слаба продаја?Ал' се изрекламирао ...

fica

pre 8 godina

Za ove reci iduce godine skrabalo David dobice ,od ministra prosveta Hrvatske,zlatnu kolajnu "Ante Pavelic sa zlatnim U"

Miloš Obilić

pre 8 godina

Pa ko te pita metuzalemu nepismeni , narod ga je birao i ti kao nazovi demokrata si u obavezi da poštuješ i Predsednika Republike Srbije kao i volju naroda Srbije a ako ti se ne sviđa , ti pođi putem svojih predaka

Dera

pre 8 godina

Na politickim skupovima se ogradjuj od politicara , a tu gde primas priznanje za za svoj rad na kulturnom polju red bi bio da se zahvais na riznanju i da ne lupetas !

Antifamo

pre 8 godina

Po komentarima na ovom portalu,a uzimajuci u obzir komentare sa drugih nezavisnih portala/N1/,da se zakljuciti koliko je Informer nezavisan.

Cvele

pre 8 godina

Kandiduj se za predsednika pa da vidimo koliko ces glasova dobiti

Nina

pre 8 godina

Kakav licemer, prihvatio nagradu, ali ne i pokrovitelja ?! Njemu je kao narod ovo izglasao, a ko je birao Nikolica...? Zaista ne znam "sta je pesnik hteo da kaze" A, ovi jos veci licemeri sto mu daju podrsku, a tvrdim da nisu ni culi za njega, a kamoli sta njegovo procitali. A, jos da dodam, jedna "nezavisna" ( citaj:americka TV ) nece na poratalu da pusti nijedan negativan komentar o tom DOBITNIKU. To su oni sto svakodnevno maucu o cenzuri. Nije ih sramota !!!

Cvele

pre 8 godina

bravo za gospodina davida.uostalom,sta ce onaj sa kupljenom diplomom tamo???

TAMARA

pre 8 godina

Svaka vam cast imate petlju koju niko nema BRAVO

PAVLE Prvi

pre 8 godina

Sto se tice Davida Filipa ( kakav nitkov nosi tako znacajna imena), neka ide u Zagreb pa ce govoriti kao njegov zemljak i velicati Ustase iaki su stradali od njih kao i Srbi, ali tamo sloboda govora se placa glavom, a ne kao u Srbiji po kojoj svak pljuje, a i dalje se slobodno krece kud god zelu. Zato ja pozivam nasu BRACU RUSE da u SRBIJI nasoj instaliraju vecu i jacu bazu od BONSTILA americkog, jer ako smo njima dozvolili zasto ne bi i nasoj braci RUSIMA ili smo mozda dvolicni licemeri. Kosovo je nase, zar ne kazemo tako, pa onda je ta baza tamu naprevljena uz nas pristanak, zasto nas PREMIJER ne pozove RUSE da takodje napreve takvu bazu u Srbiji gde god zele i to besplatno, kao i AMERI, samo neka je opreme sa najmodernijem i najjacim oruzjem, koje imaju, tek onda ce nas postovati SVI i ne trebaju nam njihovi aplauzi za sve ono sto radimo na nasu stetu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija