• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.02.2016

18:31

JOŠ JEDNA VELIKA POBEDA INFORMERA: Žuti Bujke priznao grešku, RTS vraća pare za pretplatu na liftove!

Društvo

JOŠ JEDNA VELIKA POBEDA INFORMERA: Žuti Bujke priznao grešku, RTS vraća pare za pretplatu na liftove!

Podeli vest

Radio-televizija Srbije, na čelu sa Draganom Bujoševićem, posle tri dana ćutanja, priznala je grešku i obećala da će vratiti novac ljudima kojima su TV taksu naplatili na sve i svašta, pa čak i na liftove!

- Zbog nepreciznosti baze brojila za struju, građanima su stizali računi i za zajedničke prostorije, što će biti refundirano kroz račune za struju u naredna dva meseca. Građanima koji su sa računom za struju platili i taksu za RTV i RTS, a po zakonu imaju pravo da je ne plaćaju, novac će, takođe, biti vraćen - saopštio je sinoć RTS.

BAHATI ŽUTI BUJKE! Sebi digao platu na 284.042 a i dalje skriva zarade TV zvezda!

Novinari Informera su još od utorka tražili zvaničan odgovor RTS o ovom problemu, ali su oni odbijali da bilo šta kažu sve do sinoć kada su priznali grešku.

U međuvremenu građanima su nastavili da stižu računi za struju, sa sve TV taksom od 150 dinara, za liftove i zajedničko svetlo u zgradi, garaže, šupe i bunare (?!).

Peđa Milosavljević

Nakon pisanja Informera o ovom problemu, našoj redakciji javili su se brojni građani. Jedna od njih je i Dušanka Vladisavljević iz Beograda, kojoj je javni servis naplatio pretplatu za garažu!

Građanima kojima su stizali računi i za zajedničke prostorije, novac će biti refundiran kroz račune za struju u naredna dva meseca
Radio-televizija Srbije

- Ovo je nečuveno! Naplaćuju pretplatu za sve i svašta. Stigao nam je račun za garažu i na njemu TV taksa. Pa nećemo valjda da gledamo televiziju u garaži - priča Dušanka.

Kako dodaje, nikada se nije dešavalo da im uz ovaj račun stigne i pretplata.
- Nije problem da platimo struju, ali zašto da dam novac i za taksu RTS-u - ogorčena je Dušanka.

JAVNI SERVIS ZA OTIMANJE PARA! ŽUTI BUJKE naplaćuje TV taksu i na liftove!

I žitelji Novog Sada su revoltirani ovakvim potezom javnog servisa Vojvodine. Marija Š. kaže da je u januaru odnela papire u elektrodistribuciju da bi joj skinuli TV taksu sa računa za struju u garaži.

- Vratili su me uz objašnjenje da ništa od toga ne treba da podnosim, jer će ovaj objekat biti automatski oslobođen takse. Međutim, sada sam dobila račun na kome stoji 150 dinara pretplate. U EPS-u kažu da su im RTS i RTV dostavili podatke kome da izbrišu pretplatu, ali da za garaže ništa ne znaju - naglašava Marija, i zaključuje "da se svi prave ludi dok građani plaćaju besmislene račune".
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bata prorok

pre 8 godina

Ranije je bilo oslobađanje od pretplate na vlasnike više brojila ,logično je da za jedno plaća .

Nina

pre 8 godina

E, sad bi zuti Bujke trebalo da podnese ostavku ko i direktor Infostana. Gde su bukacije, cute i ne oglasavaju se, jer je Bujke njihov covek. Nije ih sramota, jedna orkestrirana banda koja ne moze jos da se pomiri da cinjenicom da je proslo vreme kada su sa lakocom zavlacili ruke u drzavnu kasu i nase dzepove. Oglasite se sada. Propali foliranti !!!

Ćikula

pre 8 godina

Ma ko jos gleda RTS? To sto oni danas prikazuju gledali smo pre 20 godina. Dajte to nekom ko zna da radi i ne globi narod.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Срамота за државу Србију - да директор неког јавног предузећа има плату - већу од Премијера или Председника те исте државе...Срамота.!

Dragomir

pre 8 godina

На обичну уплатницу уплатите рачун за струју.Препишете оне силне бројеве и то је то!Против закона је да вам неко уз рачун убаци нешто што нема везе са струјом.ЈА НЕМАМ СКЛОПЉЕН УГОВОР СА ТВ БЕОГРАД!Имам кабловску са пакетима где због бројних ТВ канала не пада ми на памет да гледам ТВ Београд.Национална географија ,Дискавери,Експлорер,Историја,Анимал,филмски канали а,бато,неколико секси ТВ канала ...Сад ћу баш да гледам Шојића тридесети пут?Добро,није баш тридесети већ двадесети пут!Све је то у циљу спречавања да уз рачун за воду не дође рачун ЗА ИЗГРАДЊУ СРПСКОГ СВЕМИРСКОГ ЦЕНТРА!Да је ТВ преплата 20 динара не бих је плаћао!Ја имам склопљен уговор за кабловску а они могу да искључе ТВ Београд!

Srbske Diplome

pre 8 godina

Vidis kako Cveta znanje sa kupene diplome?

radnik rts

pre 8 godina

E jos kad bi vi znali koliko stotina novinara ima RTS,koliko stotina urednika,od kojih veliki deo i nezna gde su im kancelarije,sa jako lepim platama,kolike su varijabile dobrom delu zaposlenih,a koji i neznaju koji im je opis radnog mesta,koliko tek ima izmisljenih radnih mesta.RTS je gospodo ustvari jedno poluprivatno preduzece,barem se tako ponasaju,rade koliko hoce,plate i varijabile dele medjusobno koliko im treba,drugim recima to je kao neki klan,koji je vec godinama prisutan,koji je odoleo svim dosadasnjim vlastima i vladama,i verujte mi dzaba mi ovde polemisali,nista im ne mozete,pare ce te dati na ovaj ili onaj nacin,kroz taksu ili iz budzeta.S druge strane nama koji zaista radimo,plate su znatno ispod republickog proseka,da ne govorim koliko su ispod proseka RTS.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija