• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Agroklub/Informer.rs

01.03.2016

14:50

NA PIJACE STIGLE PRVE JAGODE! Cena - prava sitnica: 1.000 DINARA ZA KILOGRAM!

Društvo

NA PIJACE STIGLE PRVE JAGODE! Cena - prava sitnica: 1.000 DINARA ZA KILOGRAM!

Podeli vest

Na zadovoljstvo i veliko iznenađenje kupaca i ljubitelja jagoda, domaće jagode u februaru mogu se kupiti na pijacama.

 

Iako su se tokom čitave zime mogli pronaći uvozni plodovi ovog voća, domaće jagode iznenadile su kupce, ali je njihova cena za mnoge još uvek nepristupačna. Februarska cena domaćih jagoda kreće se oko hiljadu dinara po kilogramu, sudeći po tome da su prvi plodovi već stigli, izgleda da će ljubitelji jagoda narednih meseci moći da uživaju, kako u ukusu, tako i u pristupačnijoj ceni ovog voća.

SLASNO I MIRISNO Probajte jagode na osam novih načina

Iako je zabeležen veći broj sunčanih dana i temperature iznad proseka za zimski period, sazrevanje domaće jagode i u plastenicima je neobično.

SLATKI ZALOGAJI Dijeta sa jagodama

- Prvi rod je bio solidan i stigao je već polovinom februara, što nije bilo očekivano, ipak mraz je pomalo oštetio plod, a tek sada, kreće onaj pravi, slatki rod jagoda - ističe Vladan Lukić proizvođač jagoda. 

Anketa

Tanjug

Prethodnih godina Lukić je prve jagode donosio na pijacu u drugoj polovini marta, što je takođe bilo rano za područje Posavine. U tri plastenika u selu Zvečka rastu slatki plodovi sorte kleri i dora. 

MASKE ZA LICE od jagoda za svaki tip kože

- Sorta dora daje malo krupnije plodove, dok je kleri lepša i ukusnija. Ja sam započeo sa ove dve sorte jer su se one najbolje pokazale, najukusnije su i kupci ih najviše traže - kaže Lukić. 

NAMIRNICE KOJE NAS ČINE LEPŠIM: Pojedi voćku i zablistaj!

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija