• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2016

15:27

APELACIONI SUD: Trojici bivših policajaca 35 godina za zločin u Belom Manastiru

Društvo

APELACIONI SUD: Trojici bivših policajaca 35 godina za zločin u Belom Manastiru

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na ukupno 35 godina zatvora trojicu bivših pripadnika SUP-a Beli Manastir zbog optužbi da su ubili najmanje šest civila u toj hrvatskoj opštini 1991. godine, objavljeno je na sajtu tog suda



Tom odlukom koja je objavljena na sajtu suda odbijene su žalbe tužilaštva i odbrane i potvrđena je prvostepena presuda Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, kojom je Zoran Vukšić osuđen na maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora, Slobodan Strigić na 10, a Branko Hrnjak na godina zatvora.

Istom odlukom šstećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko – pravnih zahteva upućeni na parnicu. 

Vukšić, Strigić i Hrnjak su osuđeni po optužbama da su zajedno sa Velimirom Bertićem, koji je ranije pravosnažno osuđen, kao pripadnici Jedinice za posebne namene iz sastava policijskih oružanih grupacija SAO Istočna Slavonija, Baranja i Zapadni Srem ubili najmanje šest civila nesrpske nacionalnosti.

Na teret im se stavljaju i protivzakonita zatvaranja, povređivanje telesnog integriteta, zastrašivanje, teror, mučenja i nečovečna postupanja. 

Državno tužilaštvo Hrvatske ustupilo je 2008. godine Tužilaštvu za ratne zločine Republike Srbije taj predmet Županijskog suda u Osijeku, na osnovu Sporazuma o saradnji u progonu učinilaca krivičnih dela ratnih zločina, zločina protiv čovečnosti i genocida.

Presuda je ranije potvrđena Velimiru Bertiću sa kaznom od godinu i šest meseci zatvora zbog izvršenja krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
trtica

pre 8 godina

Čudi me da nisu dobili doživotne robije, jer ajte molim vas, pa oni su optuženi u ustaškoj državi hrvackoj. Nije to sala bre, to je ozbiljna demokratska nakaza koja ni jednog ustasu nije ni pomislila da uhapsi niti samoinicijativno niti po poternici iz srbije!!! Reciprociteta tu nema jer mi i nemamo naše institucije nego samo filijale belosvetskih gulanfer-fašističkih organizacija koje uništavaju sve što ima predznak srpski!!!??? A sto se naziva mesta tiče u kojem su dotični ljudi radili, nešto mi se čini da je to mesto u srbiji a ne tamo negde? Na kraju sve komplet do drave je i bilo u srbiji i to ne tako davno!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija