• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Bebac.com/Informer.rs

14.03.2016

10:34

ŠOKANTNO! SRPSKA PORODILIŠTA MEKA ZA KORUPCIJU: Čak 40 odsto žena ima vezu na porođaju!

Društvo

ŠOKANTNO! SRPSKA PORODILIŠTA MEKA ZA KORUPCIJU: Čak 40 odsto žena ima vezu na porođaju!

Podeli vest

Istraživanje o stanju porodilišta u Srbiji, roditeljskog portala "Bebac" pokazalo je da je čak 40 odsto žena imalo vezu kada se porađalo. Međutim, to nije sve, upitnik na koji je odgovorilo više od 6.000 žena otkrio je još neke poprilično frapantne stvari kada je reč o proširenju porodice u našoj zemlji

Naime, čak 78% žena tvrdi da nije smelo da jede i pije vodu te su bile gladne i žedne tokom porođaja.

Trećina ispitanica nije bila obaveštena o svakoj intervenciji, a intervencije su urađene bez njihove saglasnosti. Trećina žena takođe tvrdi da nisu odmah nakon porođaja bile informisane o stanju svog deteta. 

Istraživanje "Kakva su nam porodilišta" ima za cilj da pokaže realnu sliku o tome kroz šta sve prolazi trudnica, od trenutka prijema do momenta kada biva otpuštena iz porodilišta, a u njemu mogu da učestvuju žene koje su postale majke u poslednjih 10 godina.  

Uslovi u porodilištima uvek su aktuelna tema u našoj zemlji, pogovoto kada je u pitanju tretman budućih majki i porodilja. Bez obzira na to da li su zadovoljne uslugom, ova ciljna grupa retko kad ima mogućnost da javno progovori o tome.

Sada sve žene koje su se, u poslednje decenije, porodile u Srbiji mogu da iznesu svoje mišljenje: da li su se osećale dostojanstveno i poštovano od strane osoblja za vreme boravka u porodilištu, da li su imale "vezu" kako bi dobile odgovarajući tretman ili su za bolji tretman dale novac, da li su imale svu neophodnu podršku lekara i babica, da li su uvek bile dobro obaveštene o stanju novorođenčeta, te da li su imale pomoć pri dojenju.

Anketa

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MILE

pre 8 godina

nista sokantno to je ovde normalno u zemlji korupcije i mita

milos

pre 8 godina

sta je tu SOKANTNO? kao vi to niste znali. pa bar to znaju ama bas svi gradjani Srbije. I procenat je i veci od 40% sigurno. Ja ne znam nikog ko nije imao "svog" lekara na porodjaju (i naravno dodatno platio tog svog lekara) pozabavite se vi malo i sta se postiglo ukidanjem placanja epidurala, sad je kao besplatan ali zato su pootpustani anesteziolozi pa se desava da taj "besplatan" epidural zena ne moze da dobije jer je jedini anesteziolog koji dezura recimo u sali za carski rez. I onda se i tu ide na "svog" anesteziologa koji ne dezura u tom trenutku ali za novac na ruke dodje kada treba. Dakle kao besplatno a u stvari izvor korupcije!!!

taxista

pre 8 godina

To nije primanje mita; to je otimačina na svakom koraku! Od portira, preko sestara do lekara!Pre porodjaja "radi boljeg tretmana", a posle porodjaja traži se čast toliko napadno i bezobrazno da je to nepodnošljivo! Ako lekar prisustvuje porodjaju, obavezan je razgovor sa članovima porodice sa objašnjem koliko se žrtvovao za porodilju, a da za to nisu dovoljna samo "sredstva fonda"!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija