• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Blic.rs/Informer.rs

14.03.2016

13:08

(FOTO) POSLEDNJA POČAST VELIKANU! Održana komemoracija povodom smrti Dragana Nikolića!

Društvo

(FOTO) POSLEDNJA POČAST VELIKANU! Održana komemoracija povodom smrti Dragana Nikolića!

Podeli vest

Porodica, prijatelji, kolege i veliki broj poštovalaca glumca Dragana Nikolića okupili su se u podne u Ateljeu 212 kako bi odali poslednju počast velikanu srpskog glumišta

U prepunoj sali Ateljea 212 komemoraciju je otvorio glumac Branimir Brstina koji je za Dragana Nikolića rekao da je bio veliki čovek i prijatelj. 

- Mnogo je volelo ljude, volelo je život i bio je srećan što je glumac. Volelo je svoj poziv - rekla je na komemoraciji glumica Seka Sabljić i dodala:

Tanjug

- Neverovatno kako ni u najtežim momentima, on nije gubio dar duhovitog čoveka.

Seka Sabljić je ispričala da se nedavno, u jednoj prilici, odnosno, kako je rekla, neprilici, Gaga jako zakašljao i da ga je pitala da li želi da pozove sestru da pljune.

- On je mirno, ne menjajući izraz lica, odgovorio: "Ne bi bilo u redu da pljunem sestru". Bila sam toliko dirnuta da sam rekla: "Evo našeg Gage, ovo je kao ozdravljenje".

Tanjug

Ona je tiho dodala da je Dragan sa sobom odneo tajnu odlaska. 

- Dragana više nema. Otišao je i poneo tu tajnu odlaska, a ova dva dana sećanja na njega pokazuju da je ostavio neuništiv trag i da je postao nacionalna figura - rekla je Seka. 

Dragan Bjelogrlić je obraćajući se Draganu poručio da je bio srećan što ga je poznavao i imao prilike da sa njim radi i da se druži. 

- Legenda o divnom čoveku, lepom Gagi sa Crvenog Krsta, živeće dugo i biće jedinstvena, topla, lepršava, kao što je bio i on - rekao je Bjelogrlić. 

Tanjug

Draganov kolega i prijatelj, Rade Šerbedžija je rekao da će mnogo vremena proći pre nego što se opet rodi ovakav junak. 
 

Peđa Milosavljević

- Zaljubili smo se u to tamno lice koje je na platnu postajalo belo kao sneg, a oči tamne. Posebno lice u igri svetla i tame, koje se godinama nije menjalo. Sve uloge su imale nešto zajedničko – iskrenost. Voleo je i beskrajno se radovao životu i glumi - rekao je Šerbedžija. 
 

Peđa Milosavljević

Glumac Voja Brajović pročitao je pesmu "Amigo" i rekao da su Dragan i on poslednju predstavu zajedno igrali u Zagrebu. 

- Noćne šetnje zimskim gradom, nepomično vrede. Ostaju nedovršene naše večne teme. Gluho svetlo na raskršću, pornografski kino, sa strahom smo okusili i vodu i vino. Amigo... - citirao je Brajović, a onda dodao: "Igraćemo mi na nekom drugom mestu". 

Peđa Milosavljević

Sala Ateljea 212 je bila prepuna, pa su organizatori odlučili da otvore još jednu u kojoj se preko video bima prenosila komemoracija. 

Peđa Milosavljević

Komemoraciji prisustvuju i premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsednica parlamenta Maja Gojković, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac.

Velikan srpskog glumišta Dragan Nikolić biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Skup porodice i prijatelja je u 14 časova, a početak opela u 14.30 sati.

Jedan od najvećih i najvoljenijih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije, Dragan Nikolić, preminuo je 11. marta u 73. godini.

PRIJATELJI O POSLEDNJIM DANIMA VELIKOG GLUMCA: Gaga se mnogo namučio, ALI NIKADA NIJE KUKAO!

DA SRCE PUKNE: Evo kako se Milena oprostila od svog Gage!

POSLEDNJI APLAUZ I SUZE ZA GAGOM! Lavina emocija u Beogradskom dramskom pozorištu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cica

pre 8 godina

Veliki decak u odelu coveka- Legendo pocivaj u miru !

Nemanja

pre 8 godina

Dacic ,Ceca ,Lausevic i Serbedjija su bili visak .

Boba

pre 8 godina

SMEKERU, NEK TI JE LAKA CRNA ZEMLJA, POCIVAJ U MIRU !!! GLEDACEMO MI JOS DUGO TVOJE FILMOVE I NECEMO TE ZABORAVITI. BIO SI VELIKI GLUMAC I COVEK.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija