• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.03.2016

08:57

ZASEDANJE KOMITETA ZA PRAVA OSOBA S INVALIDITETOM Suzana Paunović predvodi delegaciju Srbije u Ženevi

Društvo

ZASEDANJE KOMITETA ZA PRAVA OSOBA S INVALIDITETOM Suzana Paunović predvodi delegaciju Srbije u Ženevi

Podeli vest

Na zasedanju komiteta za prava osoba sa invaliditetom (OSI) u Ženevi, početkom aprila delegaciju republike Srbije predvodiće direktorka kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović

 Naša zemlja je u proteklom periodu napravila krupne pozitivne pomake u ovoj oblasti ljudskih prava.

- Delegacija Republike Srbije, koju ću predvoditi,  predstaviće Inicijalni izveštaj o primeni Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom na 15. zasedanju Komiteta za prava osoba sa invaliditetom Ujedinjenih nacija u Ženevi. Na izradi izveštaja radila su sva resorna ministarstva, konsultovan je civilni sektor i jedinice lokalne samouprave, kako bi se dobila sveobuhvatna slika aktivnosti koje se realizuju u celoj zemlji, a u cilju unapređenja položaja osoba sa invaliditetom. Republika Srbija napravila je napredak kada je u pitanju unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i to još od uvođenja većeg broja inkluzivnih usluga socijalne zaštite i programa rada sa takvim osobama. Ipak još uvek predstoje brojni izazovi sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom. Pitanje pristupačnosti objekata, stopa zaposlenosti koja je izuzetno niska i iznosi oko 13%, kao i još uvek nedovoljna podrška u zajednici - istakla je Suzana Paunović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija