• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2016

17:06

MIHAJLOVIĆ: Dati mladima šansu za posao

Društvo

MIHAJLOVIĆ: Dati mladima šansu za posao

Podeli vest

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas da treba mladima dati šasu da rade i da će najbolji studenti Saobraćajnog fakulteta u Beogradi moći da učestvuju u realizaciji infrastrukrunih projekata u zemlji

Mihajlović je nakon potpisivanja protokola o saradnji tog ministarstva sa Saobraćajnim fakultetom u Beogradu, koji predviđa organizovanje univerzitetske prakse studenata i diplomaca fakulteta, rekla da taj sporazum neće ostati mrtvo slovo na papiru.

Mihalović je protokol potpisala sa dekanom dekanom Saobraćajnog fakulteta u Begradu Nebojšom Bojovićem, u okviru drugog dana sajma poslova i praksi “Transport and Traffic Busineš Days 2016” koji se održava u organizaciji Saveza studenata Saobraćajnog fakulteta.

 - Vi koji ste na završnim godinama studija imate mogućnost da budete deo procesa u javnim preduzećima i državnoj upravi u resoru za koji se obrazujete - poručila je potpredsednica vlade studentima.

Ona je kazala da Saobaćajni fakultet nije prvi sa kojima to ministarstvo potpisuje protokol i da sarađuje sa brojnim fakultetima i univerzitetima.

 - U prethodnih šest i po decenija na ovom fakultetu je diplomiralo oko 6.000 saobraćajnih inženjera, čestitam na tome to je veliki kaptial za zemlju. Neki su van zemlje i grade puteve i projektuju van Srbije, ali za vas koj ste ovde naša je obaveza, kao države i vlade, da stvorimo ambijent ne samo da završite studije i da se dalje obrazujte već i da učestvujete u reliazaciji infrastrukturnih projekata u zemlji - naglasila je ministarka.

Prema njnenim rečima, mnogo se uradilo i mnogo toga će se tek graditi u Srbiji.

Ona je podsetila da je u našoj zemlji skoro 40 odsto nezaposlenost mladih, što je ozbiljan problem za privredu svake zemlje.

 - Potrudićemo da se da bude posla za sva, a vi se trudite da budete najbolji -  dodala je Mihajlović.

Dekan Saobraćajnog fakulteta Bjović je rekao da ta ustanova može da budu putokaz za sve koji su pod okriljem Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infastrukture.

 - Hvala ministarstvu i nadam se da to protokol neće biti mrtvo slovo na papiru - rekao je Bojović.

On je kazao da možemo da budemo ponosni što se Beogradski univerzitet nalazi na Šangajskoj listi, s obzirom da ima 10 zemljama EU koje nemaju svoje univerzitete rangirane na toj prestižnoj listi.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dera

pre 8 godina

Kao i uvek , pa evo i sada pred izbore obecanje , a narod je jos davno rekao : Gde ti mnogo nude ponesi malu torbu !!!

Cudno

pre 8 godina

Jedno pitanje za sve,da li ste primetili da se u moru ovih poslova nigde ne spominje pa makar i sitnim slovima plata tih radnika,mada to je ne bitno bitno da se ima posla,jeste tako se razmislja u robovlasnickim drzavama,bitno da marva ima sta da radi da ne talasa mnogo a to dali od tog rintanja moze sebi i porodici da priusti zivot dostojan coveka ,to i nije toliko bitno pa sta biste vi nezahvalnici jedni da radite i da od tog rada mozete da zivite pristojno.ma ate molim vas de to ima.Pristojno i u izobilju treba da zive samo politicari,lopovi,secikese i druga gamad a vi posteni crknite ko vas j..e sto ste posteni.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija