• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.03.2016

14:04

KAKAV ULOV CARINIKA NA HORGOŠU! Više od 15.000 sedativa u duplom dnu kofera!

Društvo

KAKAV ULOV CARINIKA NA HORGOŠU! Više od 15.000 sedativa u duplom dnu kofera!

Podeli vest

Carinici su 27. marta u saradnji sa policijom na izlaznoj strani graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja više 15.000 tableta za koje se pretpostavlja da je reč o sedativima



Više od 2,2 kilograma tableta u rasutom stanju pronađeno je prilikom detaljne kontrole, u duplom dnu kofera jednog od putnika autobusa beogradskih registarskih oznaka, koji saobraća na redovnoj liniji Novi Pazar-Jonkoping u Švedskoj, saopštila je Uprava carina. 

Prilikom dolaska na granicu vozač i putnici autobusa su na uobičajeno pitanje carinika odgovorili, da osim ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave za kontrolu.

Prema izjavi 38-godišnjeg makedonskog državljanina, u čijem su koferu otkrivene tablete, radi se, navodno, o sedativima "Lunata", što će biti utvrđeno ekspertskom analizom.

Potencijalni krijumčari veruju da će tokom velikih gužvi na prelazima uspeti da zaobiđu kontrolu, što je pogrešna pretpostavka. 

Integrisano upravljanje granicom podrazumeva dobru elektronsku povezanost svih nadležnih službi, koje zahvaljujući analizi rizika i vrhunskoj tehničkoj opremljenosti vrše selektivne kontrole, čime se ne usporava protok putnika i robe, ali se, sa druge strane, sprovodi temeljna kontrola "rizičnih putnika". 

Uprava carina se trudi da preventivno deluje i da na sve dostupne načine dobro informiše putnike o njihovim pravima i obavezama prilikom prelaska granice.

Pored redovnog informisanja putem medija i ove godine će tokom najveće frekvencije putnika, na najvećim graničnim prelazima biti deljeni "putnički vodiči" džepnog formata, koji sadrže sve najvažnije informacije o važećoj carinskoj proceduri. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija