• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.03.2016

12:00

(FOTO) I NAPROSTO SE TUGA DESI... Prijatelji se u Ateljeu 212 oprostili od Marinka Madžgalja

Društvo

(FOTO) I NAPROSTO SE TUGA DESI... Prijatelji se u Ateljeu 212 oprostili od Marinka Madžgalja

Podeli vest

Pozorište "Atelje 212" malo je da primi sve one koji žele da se oproste od svog prijatelja, kolege i člana porodice Marinka Madžgalja, prerano preminulog glumca, zabavljača i velikog čoveka koji je pre tri dana preminuo usled teške bolesti

I naprosto se tuga desi, i naprosto si tu gde jesi…” pesma je Zdravka Čolića kojom je završena komemoracija povodom prerane smrti Marinka Madžgalja. A potom je usledio desetominutni aplauz i njegove kolege pojavile su se na sceni odajući mu priznanje.

Komemoracija tridesetsedmogodišnjeg glumca počela je u 11 sati na Velikoj sceni "Mira Trailović", jednoj od sala na čijim daskama je mladi glumac odigrao svoje najbolje uloge u predstavama Sedam i po, Zbogom SFRJ, Sveti Georgije ubiva aždahu, Avgust u okrugu Osejdž i Kazimir i Karolina.

Upravo odlomcima iz tih predstava, kojima je prethodila jednominutna ćutnja, počeo je komemorativni skup. 

Tanjug

Kako saznajemo, majci preminulog glumca je na početku komemoracije pozlilo. U njenom društvu nalazila se i sestra Marinka Madžgalja. Dve neutešne žene, zagrljene u prvom redu Velike scene "Mira Trailović", samo su kratko ponavljale "dobro sam, dobro sam"!

Na insistiranje glumčevih roditelja on će na večni počinak biti ispraćen pesmama „Kradem ti se u večeri rane“ bosanskog pevača Himze Polovine, koju je Marinko snimio za potrebe serije „Ranjeni orao“, gde je i sam glumio. Druga pesma, po želji Madžgaljevih roditelja, biće numera Zdravka Čolića „Svadbarskim sokakom“, čiji je autor Đorđe Balašević.

Tanjug

- Ukrao sam mu mnogo fora i možda će tako on kroz mene nastaviti da živi - poručio je na komemoraciji glumac Andrija Milosević, Madžgaljev kolega i prijatelj.

Kroz jecaje sa Marinkom oprostio se i voditelj Ognjen Amidžić.

- Marinko i ja smo se slučajno upoznali i postali prijatelji. On me je uvukao u glumu. On bi sad tražio da pričam bilo šta. Proveli smo neverovatnih 13 godina zajedno. On je jedan od najtalentovanijih ljudi, u svim sferama - ispričao je Amidžić i dodao:

Tanjug

- Ako je Marinko umro, kao što kažu da jeste, onda čovek stvarno umire tek kad ga zaborave. Ja te, brate, neću zaboraviti.

Glumica Jelena Đokić je, u potresnom oproštaju, poručila da je Madžgalj stvarao "život životniji od života samog".

- Njegov cilj je bio da razveseli i da mogu - umrla bih sad od smeha za tebe, Maki moj. Tešimo se mi kolege danima da smo bili privilegovani da budemo sa tobom. Hvala ti što si trpeo moje falširanje, hvala ti što mi dolaziš u snove. Tebe je striko, baba ostala željna - poručila je.

Tanjug

Rediteljka sa kojom je sarađivao je ispričala da je Marinko umeo da zakasni na probe, ali da joj je sada žao što nije više kasnio.

- Srećan put, Marinko - rekla je.

Glumac Aleksandar Srećković Kubura kaže da i dalje ne može da izbriše Marinkov broj iz telefona.

- Ne mogu da se lišim nijednog delića Marinka. Bio je pun života, kao da je znao da mora brzo da ga živi. Bio je drug i brat - rekao je Kubura.

Tanjug

Komemoraciji prisustvuju glumci Kalina Kovačević, Seka Sablić, Mirka Vasiljević, Vuk Kostić, Branimir Brstina, kao i ministar kulture Ivan Tasovac... Ateljeom odzvanjaju jecaji mnogobrojnih prijatelja koji su došli da se oproste od poznatog glumca.

Ovaj tužni dan nastaviće se na na Novom bežanijskom groblju, gde će nakon opela, u 15 časova bitri sahranjen veliki i zauvek mlad Marinko Madžgalj.

(VIDEO) IN MEMORIAM Ognjen Marinku posvetio emisiju!

ISPOVEST NAJBOLJEG DRUGA POKOJNOG GLUMCA MARINKA MADŽGALJA: Krstio sam mog Makija 20 dana pred smrt!

(VIDEO) OD KAD TE NEMA: Ovo je poslednja pesma koju je otpevao Marinko Madžgalj!

Marinko Madžgalj rođen je u Beogradu 1978. godine, ali je odrastao u Kotoru.

U Beogradu je upisao Fakultet Dramskih umetnosti, a popularnost je stekao igrajući lik “Čede Velje” u seriji “Crni Gruja” u kojoj je sarađivao sa Sergejom Trifunovićem, Borisom Milivojevićem, Zoranom Cvijanovićem, Nikolom Kojom…

Nakon toga, zajedno sa prijateljem Ognjenom Amidžićem oformio je grupu “Flamingosi”, a 2006. godine, bili su na korak od plasmana na pesmu Evrovizije sa numerom “Ludi letnji ples” koja je postala pravi hit.

Marinko je bio u braku sa glumicom Dubravkom Mijatović sa kojom ima ćerku Saru, a par se razveo nakon sedam godina braka, ali je ostao u prijateljskim odnosima.

Madžgalj je u avgustu imao operaciju, nakon što je saznao da boluje od raka pankreasa. Iako su vesti o oporavku bile pozitivne, stanje mu se pogoršalo. U subotu26. marta preminuo u 37 . godini.

Vest o njegovoj smrti šokirala je javnost, a prijatelji i kolege su bili skrhani bolom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
strale

pre 8 godina

Tuga šta reći bio je dobar u svemu a tako mlad da ga zemlja pokriva

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija