• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.03.2016

19:28

POTVRĐENO PISANJE INFORMERA! ŽUTA OLJA KONAČNO PRIZNALA: Htela sam Kesića na RTS!

Društvo

POTVRĐENO PISANJE INFORMERA! ŽUTA OLJA KONAČNO PRIZNALA: Htela sam Kesića na RTS!

Podeli vest

Olivera Kovačević izjavila da je na kolegijumu Zabavnog programa RTS predložila dovođenje autora emisije "24 minuta" Zorana Kesića na Javni servis... Informer tu vest objavio 10. decembra 2015, a Žuta Olja nas zbog nje tužila i tražila 500.000 dinara odštete!?!

Urednica Zabavnog programa RTS Olivera Kovačević, u narodu poznatija kao Žuta Olja, posle više od tri meseca potvrdila je pisanje Informera i priznala da je na Javni servis htela da sa TV B92 dovede Zorana Kesića, autora emisije "24 minuta"!

Kesića sam predložila na prvom kolegijumu kad sam postala urednica, ali mi je objašnjeno da on već ima ugovor sa B92
Olivera Kovačević na tribini u "Parobrodu"

Žuta Olja je, naime, na tribini "TV u Srbiji - medij kakav želimo ili kakav zaslužujemo", održanoj prošle nedelje u beogradskoj Ustanovi kulture "Parobrod", javno rekla da je autor kontroverzne emisije "24 minuta" bio njen prvi "pik" po dolasku na mesto urednika RTS.

Uhvaćena u laži

Ništa tu ne bi bilo neobično da nas ista ta Žuta Olja 27. januara nije tužila zato što smo još 10. decembra 2015. objavili informaciju da planira da angažuje Kesića, poznatog po prizemnim sprdnjama na račun Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića.

RTS I DALJE KRIJE PLATE: ŠABIĆ NAREDIO da Žuti Bujke otkrije zaradu Žute Olje!

Na pitanje da li za Olju Bećković i Zorana Kesića ima mesta na Javnom servisu, Kovačevićeva je na ovoj tribini doslovce rekla:

RTS - Njihovo pravo da kriju zarade

Javni medijski servis i dalje uporno krije ukupna primanja svojih zvezda i zvezdica, poput Žute Olje Kovačević, Voštane Žute Olje Jovićević, Nataše Miljković i drugih.

I pored obavezujućeg rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića da Informeru dostavi tražene podatke o ukupnim primanja 'zvezda RTS', ova kuća krši zakon i plaća novčane kazne. Iz državnog budžeta, naravno!

"Tijanić je bar pet puta pregovarao sa Oljom da pređe kod nas, ali je ona bila zadovoljna uslovima na B92. A onda, kad je emisija ugašena, došla je već druga vladajuća garnitura, tako da to sad nije opcija... Kesića sam predložila na prvom kolegijumu kad sam postala urednica, ali mi je objašnjeno da on već ima ugovor sa B92", izjavila je Žuta Olja na tribini u "Parobrodu", iako je u tužbi protiv Informera navela da je zbog naših "neistina o Kesiću izložena preziru kolega i zaposlenih na RTS" (!?).

I dok se Kesić nije oglašavao ovim povodom, Kovačevićeva tvrdi za Informer da ovo priznanje ni u kom slučaju ne poništava navode iz njene tužbe.

- Informer je objavio da pregovaram s Kesićem da pređe na RTS. Nikada nisam pregovarala niti razgovarala sa Kesićem o dolasku na RTS. Vi niste pisali o mojim željama... - "mudro" je odgovorila Žuta Olja.

Ni J od Javnog servisa

S druge strane, Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija ističe da su zaposleni na RTS i Kovačevićeva na gubitku zbog svoje zatvorenosti za javnost.

(ANKETA) DA LI JE BORKOVA ŽENA NEZAVISNA NOVINARKA?! Žuta Olja u sukobu interesa!

- Javni servis mora da bude otvoreniji za građane jer je to dobro za sve. Ovakvim ponašanjem ne dobijaju ništa. Loše je i apsurdno da oni kojima u nazivu stoji "javni" izbegavaju da odgovaraju na pitanja javnosti - naglašava Dobrašinović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
badza

pre 8 godina

Фали му оно што му нико не може дати нити купити..Памет и култура.

lale

pre 8 godina

Moze da ga privede ali u svoj stan.Posle mnogih i on je dosao na red.

Miso

pre 8 godina

E jadna zemljo u kojoj se Olivera Kovacevic za nesto pita.Vratite je u Lazarevo,bice od vece koristi,nego sto po Beogradu propagira ideje onog njenog levaka.

Draza

pre 8 godina

Ma ko jos gleda RTS?Zbog vostane Olje Jovicevic, zute Olje Kovacevic i direktora Vujosevica i ne gledam RTS...kakav javni servis

Dusan

pre 8 godina

Nije Vujosevic nego Bujosevic....a tebi bi bilo bolje da gledas u svoje dvoriste

pedja konacno

pre 8 godina

RTS I RTV Pod hitno prodati Rusima,i skinuti sve olje buljve i hoštaplere žute sa grbače naroda

KADJAR

pre 8 godina

Moze da ga vodi u stan sa Borkom i pocne da pravi muski Harem.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija