• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

11.04.2016

14:13

(FOTO) POLOŽILI VENCE! Obeleženo 17 godina od ubistva novinara Slavka Ćuruvije!

Društvo

(FOTO) POLOŽILI VENCE! Obeleženo 17 godina od ubistva novinara Slavka Ćuruvije!

Podeli vest

Polaganjem venaca i paljenjem sveća u Svetogorskoj ulici 35, kod spomen ploče, danas je obeleženo 17 godina od ubistva novinara Slavka Ćuruvije

Vence su položili članovi porodice, prijatelji i kolege predstavnici UNS-a i NUNS-a, ministar za informisanje i kulturu Ivan Tasovac.

Predsednica UNS-a Ljilja Smajlović kaže ima lični dug prema Slavku Ćuruviji jer je mogla u njegovim novinama "Evropljanin" da piše ono što misli i ono u šta veruje, ali mu i srpsko novinarstvo duguje mnogo.

Tanjug

Ministar za informusanje i kulturu Ivan Tasovac kaže da je interes ministarstva i Vlade Srbije da ubistvo Ćuruvije dobije svoj sudski epilog i da počinioci budu kažnjeni, ali da se rasvetli i politička pozadina tog zločina.

- Tek u mandatu ove vlade , juna prošle godine počelo je suđenje optuženima za ubistvo Ćuruvije - rekao je Tasovac i dodao da je bezbednost novinara jedan od prioriteta Vlade Srbije i da je važno da se i drugi slučajevi stradanja novinara dovedu do sudskih procesa.

On kaže da je Evropska komisija pohvalila Srbiju zbog rada Komisije za istraživanje ubistva novinara, kao i da će zaštita novinara biti jedno od važnih pitanja u pristupnim pregovorima Srbije sa EU u okviru poglavlja 23.

Tanjug

Predsednik Komisije za ispitivanje ubistva novinara Veran Matić kaže da je zadovoljan kako se odvija sudski proces, ali da nije zadovoljan dinamikom i da će se nastojati da se izdejstvuje više ročišdta u toku meseca.

17 GODINA od ubistva Slavka Ćuruvije

Supruga ubijenog Ćuruvije kaže da ne može da ocenjuje sudski postupak, ali da je jasno da se sada otkriva ceo manipulativni svet, ceo svet paradržavnih institucija i ono što je sistem totalitarne države.

- To je ono što se mora za budućnost demontirati. Da novinari imaju sigurnost i da mi kao građani imamo pravo na javnost. Bez javnosti nema demokratije - rekla je Prpa.

Tanjug

Za ubistvo Slavka Ćuruvije su optuženi bivši načelnik resora Državne bezbednosti Radomir Marković, šef beogradskog centra Državne bezbednosti Milan Radonjić, pripadnik tog centra Ratko Romić, dok jer Milan Kurak , koji se tereti da je neposredni izvršilac u bekstvu.

Skupu su prisustvovali i poverenik za informacije Rodoljub Šabić, ombudsman Saša Janković, zatim Borka Pavićević, Gordana Suša, Ðorđe Vlajić, Nadežda Gaće.

PRELEVIĆ UOČI GODIŠNJICE UBISTVA ĆURUVIJE: Ubice nisu otkrivene - zbog sukoba u DOS!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija