• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.04.2016

17:47

(MAPA) RADOVI SE PRIVODE KRAJU: Na Koridoru 10 ostalo da se gradi još oko 30 kilometara!

Društvo

(MAPA) RADOVI SE PRIVODE KRAJU: Na Koridoru 10 ostalo da se gradi još oko 30 kilometara!

Podeli vest

Na južnom kraku Koridora 10, od ukupno 95,7 kilometara autoputa od Grabovnice do Preševa, preostalo je da se izgradi još samo 34,2 kilometra puta... Najkasnije do aprila sledeće godine putovaćemo do Grčke za tri i po sata, kaže premijer Vučić

Građani Srbije će najkasnije do aprila sledeće godine putovati do Grčke za oko tri i po sata, rekao je juče premijer Aleksandar Vučić otvarajući deonicu autoputa na južnom kraku Koridora 10, od Grabovnice do Grdelice, u dužini od 5,6 kilometara.

Sa boljim putevima stizaće više ljudi i robe, a to znači i više posla
Marko Jovanović (35)

Ovu deonicu gradila je grčka kompanija "Terna" i završena je čak mesec i po dana ranije, od novca koji je dala Svetska banka.

Nova radna mesta

Premijer Vučić je naveo da autoput za građane u Leskovcu, Grdelici, Jablaničkom i Pčinjskom okrugu znači posao i investicije.

GRDELICA: Tako je, pobratime Vučiću...

- Pre nekoliko dana sam bio u Vladičinom Hanu i tada su mi rekli investitori turskog "Teklasa", koji su izgradili fabriku u tom gradu, da bi ulagali još, ali da je potrebno da se uradi autoput. Autoput nije nešto što je u džepu, ali on donosi u džep u budućnosti, jer autoput dovodi fabrike iz Turske, Nemačke, Kanade i drugih zemalja - rekao je Vučić i dodao da ovaj deo autoputa sada izgleda "kao Švajcarska, kao pista".

print

On je naveo da je u svakom trenutku na izgradnji autoputa radilo 400 radnika, kao i da je bilo angažovano 49 podizvođača iz Srbije.

Dužina cele deonice od Grabovnice do Levosoja iznosi 74,2 kilometra, što zajedno sa završenom deonicom od Levosoja do granice sa Makedonijom čini ukupno 95,7 kilometara.

Premijer je još jednom pokazao da čini dobro za ovaj naš kraj
Miroslava Cojić (60)

Otvaranju deonice prisustvovalo je i nekoliko hiljada građana, koji su nosili srpske zastave.

Držimo ga za reč

Šezdesetogodišnja Miroslava Cojić i tridesetpetogodišnji Marko Jovanović, oboje iz Grdelice, udruženim snagama izašli su peške na autoput da podrže premijera.

- Mnogo će ovaj autoput značiti za Grdelicu. Brže se stiže do Leskovca i Beograda. Otvoren je bez prepreka. Vučić je još jednom pokazao da čini samo dobro za ovaj naš kraj, kao niko do sada - kaže Miroslava.

Tanjug

Marko se nada poslu. Očekuje da će se u ovom kraju ubrzo otvoriti još fabrika.
- Sada kada autoput prolazi pored našeg mesta, otvoriće se nove fabrike. To nam je Vučić obećao, i ja ga držim za reč. Došao sam otvorenog srca da mu pružim podršku jer verujem da će sa boljim putevima stizati više ljudi, više robe, a to znači i više posla - zaključuje Marko.

Građani su, u nestrpljenju da se obrate premijeru, "uskakali" sa pitanjima tokom Vučićevog obraćanja.
On je obećao da će dati sve od sebe da u Leskovac dovede jednog velikog investitora, koji bi tu otvorio 1.000 radnih mesta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 8 godina

ja koliko znam kroz Srbiju se putuje cetiri sata a kroz Makedoniju oko dva sata..kako je to nas Premijer sracunao ne znam...\n

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija