• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.04.2016

15:40

ORGANIC ART FEST 2016. Tako to rade talentovani klinci kad im je tema - TRAGANJE!

Društvo

ORGANIC ART FEST 2016. Tako to rade talentovani klinci kad im je tema - TRAGANJE!

Podeli vest

Prvi Organic Art Festival, amaterski festival fotografije i filma kratkog metra, u organizaciji srednje škole Artimedia čija je tema bila TRAGANJE završen je dodelom nagrada

Takmičari do 16 godina su poslali ukupno 263 fotografije i 92 filma, a stručni žiri je imao nezahvalnu ulogu da proglasi pobednike po kategorijama. Članovi žirija su bili glumac i reditelj Zijah Sokolović, filmski i TV reditelj Dragoljub Elčić, magistar vizuelnih umetnosti i fotograf Dragoljub Elčić, kao i  glumac Irfan Mensur, koji je ujedno bio i predsednik stručnog žirija. Peti član žirija je bila publika. 

U prepunoj svečanoj sali srednje škole Artimedia, nakon izložbe od 27 fotografija koje su se našle u takmičarskom programu festivala i projekcije 10 filmova koji su činili finalni takmičarski program, predsednik žirija, glumac Irfan Mensur je proglasio pobednike. 

Public

U kategoriji fotografije pobednik je Miloš Miletić, ucenik VIII razreda sa Kosova, dok je Filip Stojanović učenik II razreda srednje škole iz Beograda poneo laskavu titulu pobednika u kategoriji filma. Oba pobednika su dobila izuzetno vrednu nagradu, a to je stopostotna stipendija za školovanje u unikatnoj i jedinstvenoj evropskoj srednjoj školi Artimedia. 

Public

Dunja Ilić, učenica VI razreda iz Beograda je svojim autorskim filmom i titulom "Naj-mlada nada festivala" dobila mogućnost da snimi svoj prvi film kratkog metra po profesionalnim standardima u produkciji srednje škole Artimedia.

Nagrade je uručio glumac i nastavnik u srednjoj školi Artimedia, član organizacionog odbora Organik Art Festa, Aleksandar Lazić. Svi takmičari, kao utešnu nagradu dobili su vaučere sa subvencijama za upis u ovu elitnu srednju školu. 

Public

U revijalnom delu programa festivala, publika je uživala u filmskim ostvarenjima učenika IV razreda Artimedije: filmovima "Nadrealno" Janka Đurića, "Šansa zvana čarobnjak" Alekse Mirosavljevića i "Glorija" Ivana Stefanovića.

Prema rečima direktora srednje škole Artimedia Saše Mirosavljevića, organizacioni odbor Organik Art Festa je izuzuetno zadovoljan kvalitetom i umetničkim dostignucima mladih takmičara kao i projektima pobednika. 

Želja organizatora je da Organik Art Fest postane tradicionalni festival za mlade do 16 godina, mesto na kome će svake godine mladi, kreativni ljudi iz  Srbije i regiona moći da pokazu svoju maštovitost, okupljeni oko nove, inspirativne teme festivala.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija