• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.04.2016

09:57

VIDLJIVI REZULTATI! Nova strategija Vlade za zapošljavanje Roma odlično napreduje!

Društvo

VIDLJIVI REZULTATI! Nova strategija Vlade za zapošljavanje Roma odlično napreduje!

Podeli vest

U Palati Srbije održan je sastanak Upravnog odbora projekta "Ovde smo zajedno – evropska podrska za inkluziju Roma". Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava i predsednica UO projekta Suzana Paunović podsetila je da je Vlada Srbije u martu usvojila novu Strategiju za socijalno uključivanje Roma i Romkinja do 2025. godine

Paunović je istakla da je izrađena baza podataka za praćenje rezultata mera za inkluziju Roma i ocenila da je to veoma važno sredstvo za efikasno sprovođenje politika na nacionalnom i lokalnom nivou, jer se bazom obezbeđuje skladištenje, čuvanje i čitanje podataka nacionalnih i lokalnih institucija na jednom mestu.

DOSTA JE BILO, SAŠA RADULOVIĆ: DS sprečava Rome da glasaju za nas!

Unošenjem podataka u bazu sve lokalne samouprave će obezbediti bolju vidljivost rezultata, planova i potreba romske rajednice na lokalu, a te informacije će uticati na donošenje strateških odluka donatora.

Obuku za korišćenje Baze prošlo je ukupno 82 predstavnika lokalnih samouprava. Do sada je 94 lokalnih samouprava popunilo elektronski upitnik za bazu pri čemu je u tok procesa popunjavanja upitnika omogućena tehnička pomoć za nesmetano korišćenje i unošenje podataka lokalnog nivoa.

Kada je reč o najboljim praksama u zapošljavanju Roma, Paunović je navela da se privodi kraju dodela poslednjih komada opreme za 17 preduzeća, koja će zaposliti oko 60 pripadnika romske zajednice. Podrška se sastoji od opreme, pomoći stručnjaka i profesionalnih obuka. Ukuprna vrednost opreme koja je donirana iznosi oko 360.000 evra, a do sada je isporučena oprema u protivvrednosti od 290.000 evra.

ĐELEM, ĐELEM! Danas je Svetski dan Roma!

U oblasti stanovanja, u 13 opština priprema se tehnička dokumentacija za 15 infrastrukturnih projekata. Izrađeno je 12 urbanističkih planova podstandandardnih naselja u 10 opština. Kroz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture mapirana su 583 podstandardna romska naselja u Srbiji i uspostavljen je geografski informacioni sistem GIS, koji će da omogući praćenje i unapređenje uslova stanovanja. U ova naselja će se u narednom periodu ulagati kako bi građanima romske nacionalnosti bili obezbeđeni što bolji uslovi za život.

NE MOGU MU NIŠTA!? Rom izvršio više od 30 krađa u Lazarevcu u krugu od 300 metara!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija