• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

22.04.2016

20:49

UMRO NAJSTARIJI SRBIN! U 107. godini života preminuo žitelj sela Desine!

Društvo

UMRO NAJSTARIJI SRBIN! U 107. godini života preminuo žitelj sela Desine!

Podeli vest

Najstariji žitelj Braničevskog okruga, a možda i čitave Srbije, Milivoje Matejić iz sela Desine, preminuo je samo dva meseca od kada je zakoračio u 107. godinu

- Bio je izuteno vitalan i do pre nekoliko godina kroz selo je sam vozio svoj traktor... Milivoje je, inače, rođen 1910. u selu Desine, gde se i oženio svojom vršnjakinjom, te zasnovao porodicu. I supruga Divosija mu je bila dugog veka, pa je pre jedne decenije preminula sa 96 godina. Imali su ćerku Ružicu, koja je umrla sa šest leta, sin Živorad im je poginuo 1981, a njihov Dušan danas ima 80 godina, i sa porodicom živi u Francuskoj - kaže komšinica Danica Zlatković (62), koja je sa svojim sinom Dejanom godinama pomagala starom Matejiću i brinula o njemu.

Saznajemo i to da je Milivoje u poslednje vreme slabije čuo, pa mu je predsednik opštine Dragan Milić obezbedio slušni aparat - da ispuni obećanje koje je starini dao prilikom jedna posete... S obzirom na to da Matejić nije imao penziju, sin iz Francuske mu je slao novac. Od smrti supruge, živeo je sam u trošnoj kući od pruća, slame i blata, u kojoj nije imao ni TV aparat.

(VIDEO) BAKA OD 112 LETA! Nadživela sam decu jer popušim 30 cigara dnevno!

- Nije voleo da gleda televiziju, i kad god bi dolazio kod nas, tražio je da isključimo aparat, objašnjavajući da samo troši struju. Jedino je radio voleo da sluša - zaključuje Danica, napominjući da je Milivoje iza sebe, osim sina, ostavio još 12 unuka, praunuka i čukununuka.

Printscreen You Tube

Milivoje je imao četiri brata i - s obzirom na to da su im roditelji bili siromašni - svaki od njih je, posle venčanja, odlazio da živi u kući svoje supruge. Tako je bilo i sa starim Matejićem koji, inače, nije imao poseban recept za dugovečnost. Bio je umeren u svemu, naročito u piću, i svakodnevno je radio. Tek kad je napunio 90 prestao je da gaji stoku i obrađuje njive...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem! Takođe, iz srpske kuće fudbala saopšteno je

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija