• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

27.04.2016

19:03

ZAMENILA BEBU U NARODNOM FRONTU! Medicinska sestra zbog greške udaljena s posla!

Društvo

ZAMENILA BEBU U NARODNOM FRONTU! Medicinska sestra zbog greške udaljena s posla!

Podeli vest

Sestra koja je majci na podoj donela bebu sa pogrešnom identifikacionom tračicom preko ruke u GAK Narodni front, udaljena je sa posla dok se ne utvrdi njena odgovornost, a u porodilištu je u toku unutrašnji stručni i inspekcijski nadzor, navodi se u saopštenju te ustanove

U GAK Narodni front navode da je 22. aprila, na Odeljenju akušersko 2 - Apartmani, u jutarnjim satima pedijatrijska sestra donela porodilji bebu na podoj iz dečijeg boksa koji se nalazi na istom odeljenju.

- Porodilja, majka novorođenčeta, primetila je da broj koji se nalazi na tračici preko grudnog koša novorođenčeta ne odgovara broju koji je na tračici na ruci majke. Nakon što je pozvala medicinsku sestru i ukazala na nepodudarnost - navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Kako objašnjavaju, beba je u boksu raspovijena, otklonjene su sve nedoumice i majka je sa svojim novorođenčetom taj dan otpuštena kući.

U GAK-u navode da je istog dana po prijavi roditelja došla policijska partola, a Uprava klinike pozvala je nadležnu službu iz Ministrstva zdravlja - Odsek za zdravstvenu inspekciju.

Medicinska sestra je istog dana udaljena sa posla dok se ne utvrdi odgovornost i da li je bilo kršenja radne procedure.

UZBUNA U PORODILIŠTU NARODNI FRONT: Medicinska sestra"greškom" zamenila bebu?!

Imenovana je i Komisija koja ima za zadatak da sprovede unutrašnji stručni nadzor u vezi ovog događaja, a u toku je i inspekcijski nadzor koji sprovodi Ministarstvo zdravlja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marija

pre 7 godina

to se i meni desilo u narodnom frontu 97 god 2o aprila..doneli su mi dva podoja drugo dete sreca sto smo bile u istoj sobi... a svi su se ponasali kao da nista nije bilo niti je ko odgovarao za to...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija