• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.05.2016

17:47

SJAJNA AKCIJA AMSS: Osnovci se 47. put takmičili u poznavanju saobraćaja!

Društvo

SJAJNA AKCIJA AMSS: Osnovci se 47. put takmičili u poznavanju saobraćaja!

Podeli vest

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije danas je u Pionirskom gradu, kao i u svim okruzima u Srbiji, održano 47. po redu, najstarije i najmasovnije domaće učeničko takmičenje "Šta znaš o saobraćaju"

 

Đaci su pokazali svoje znanje i umeće takmičeći se u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, ali i u vožnji bicikla na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se deca sreću u svakodnevnom životu.

Generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev dodelio je nagrade najuspešnijim mališanima, koji su dobrim rezultatima obezbedili učešće na predstojećem državnom takmičenju.

Dodelivši nagrade, generalni sekretar AMSS naglasio je da je ova akcija od neprocenjivog značaja za Srbiju jer su kroz nju, za pet decenija, koliko je AMSS sprovodi, prošli milioni učenika, što predstavlja kontinuirani oblik saobraćajne edukacije dece.  

Auto-moto savez Srbije već pola veka uspešno organizuje akciju "Šta znaš o saobraćaju" i pokazuje da  odgovorno  razvija svest o saobraćajnoj kulturi kod najmlađih u Srbiji

Predrag Đurđev, generalni sekretar AMSS

Predrag Đurđev istakao je još sa ponosom da su naša deca tri puta već osvajala titule evropskih prvaka u poznavanju saobraćaja  i  poželeo da i ove godine u Češkoj predstave našu zemlju u najboljem mogućem svetlu, i vrate se sa medaljom.

- Auto-moto savez Srbije već pola veka uspešno organizuje akciju "Šta znaš o saobraćaju" i pokazuje da  odgovorno  razvija svest o saobraćajnoj kulturi kod najmlađih u Srbiji. Zato ćemo se truditi i dalje da ovo takmičenje bude još masovnije, odnosno da uključimo što više škola iz Srbije i Beograda - rekao je još Đurđev i pohvalio učesnike i organizatore ovog takmičenja.

Nakon ovog uspešno realizovanog gradskog takmičenja uslediće nacionalno finale, koje će se održati  20. i 21. maja u Beogradu. Najbolje plasirani učenici uzrasta 10-12 godina - dve devojčice i dva dečaka - predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA (Svetska automobilska federacija) prvenstvu koje se ove godine održava krajem septembra u Češkoj. U jakoj konkurenciji vršnjaka iz cele Evrope, naši osnovci će četvrti put pokušati da osvoje titulu šampiona Evrope.

Najuspešniji u generalnom plasmanu u ekipnom delu gradskog takmičenja pokazali su se osnovci sa opštine Zvezdara, drugi po uspehu su takmičari iz Zemuna , a na treće mesto su se plasirala deca osnovnih škola Grocke.

U pojedinačnom nadmetanju za učešće u nacionalnom finalu, u ekipi Beograd 1 plasirali  su se Jelena Božović (C), Nemanja Mitrović (C), Teodora Sekešan (B) i Nemanja Tomović (B), dok su mesto u ekipi Beograd 2 svojim rezultatom obezbedili Anđela Prijović (C), Aleksa Višnjić (C), Ana Marija Vasić (B) i Maks Milutinović (B).

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 7 godina

Sve je to lepo ali ASS uz podrsku drzave treba da odstampa brosure o pravilu kretanja vozila kruznim tokovima. Velika vecina mozda i preko 90 % ne poznaje ta pravila pa se krecu i daju migavce pogresno sto je veoma lose za bezbednost saobracaja. Ja mislim da te brosurice nisu skupe i da se dele na mestima gde se vrse registracije vozila kako bi svako vozilo dobilo to korisno iskustvo, u protivnom i dalje ce voziti kako ko misli da je dobro.\n

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija