• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

08.05.2016

10:13

CRNA STATISTIKA Dnevno u Srbiji tri žene obole,a jedna umre od raka jajnika!

Društvo

CRNA STATISTIKA Dnevno u Srbiji tri žene obole,a jedna umre od raka jajnika!

Podeli vest

Svetski dan borbe protiv raka jajnika obeležava se danas, a Srbija ga je dočekala sa sumornom statistikom- svakoga dana u našoj zemlji tri žene obole, a jedna umre od te bolesti

Rak jajnika je jedan od najsmrtonosnijih maligniteta, a Svetski dan ove godine obeležava se pod sloganom "Tu sam dok muzika svira", sa ciljem da se skrene pažnja na žene koje žive sa rakom jajnika i kojima je neophodna pomoć i podrška kako bi pobedile ovu tešku bolest.

Tim povodom večeras u Bajloni baru u Beogradu biće organizovan koncert na kome će učestvovati poznate žene iz javnog života, kako bi kroz pesmu na simboličan način podržale žene obolele od raka jajnika.

ŽENE, IDITE NA PREGLEDE! Svetski dan borbe protiv raka jajnika!

Akciju su podržale Milica Todorović, Lena Kovačević, Bojana Stamenov, Sloboda Mićalović, Katarina Gojković, Ivana Jordan, Ana Bebić, Dragana Katić.

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS u Višegradskoj Aleksandar Stefanović kaže da od raka jajnika u Srbiji godišnje oboli oko 800 žena, a oko 450 umre. 

MILIONSKA ODŠTETA Žena obolela od raka jajnika dobila spor protiv "J&J"!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 7 godina

Pokušajte da uradite skrining u državnim zdravstvenim ustanovama na kancer i videćete da je to nemoguća misija dok ne odete u privatne poliklinike i za dan saznate sve o svom zdravlju u odnosu na "vozanje" od vrata do vrata i godišnja zakazivanja pregleda kod specijalista. Statistika i "zabrinutost" za zdravlje žena nije tema s' kojom bi se zdravstveni sistem kod nas pohvalio (iz iskustva najmilijih kojih sada nemam, a već sam u ranijim komentarima pisao). Zadnje iskustvo ni nepunih mesec dana (tačnije 19 dana) mlađe dete sam odveo na privatnu polikliniku na skrining jer sam sumnjao na kancer debelog creva i rezultate sam dobio - ODMAH. Dok je MR na državnoj odrađena tek posle godinu i po dana uz maltretiranja od ordinacije do ordinacije da ne govorim o neprijatnosti koje je imalo do toga da je rečeno da bi najbolje bilo obaviti psihijatrijski pregled. "Srećom" pa su utvrđena na privatnoj poliklinici čak tri obolenja creva i želuca i postavljene dijagnoze bolesti čije lečenje je dugotrajno. Na sreću nije kancer u pitanju. Postali smo grobarska država u pogledu zdravlja stanovništva - sam Bog nek' nam je u pomoći ...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17