• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

09.05.2016

21:59

BATA ŽIVOJINOVIĆ IMA SAMO JEDNU ŽELJU: Živim da još jednom zagrlim sina Miljka!

Društvo

BATA ŽIVOJINOVIĆ IMA SAMO JEDNU ŽELJU: Živim da još jednom zagrlim sina Miljka!

Podeli vest

Glumav Velimir Bata Živojinović, od ponedeljka ujutru, ponovo diše sam. Bez respiratora. I svestan je. To je za lekare, kako je "Novostima" rečeno u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", gde je legendarnom Valteru u petak amputirana leva noga do iznad kolena, dovoljno da budu umereni optimisti kada je reč o oporavku
Informer

Procenili smo da je funkcija pluća bolja i skinuli smo Živojinovića sa aparata za veštačko disanje - navodi izvor "Novosti".

- On je svestan i komunikativan, i ta dva parametra su pokazatelji da je prognoza mnogo bolja nego što je bila ranije.

Batu Živojinovića u Klinici "Dedinje" posetile su u ponedeljak, kao što su to činile i prethodnih dana, njegova supruga Lula i ćerka Jelena, koja je doputovala sa Kube, kako bi ocu pružila podršku u ovim teškim danima. Ne samo za njega, nego i za celu porodicu.

- Ne predaje se naš Bata, ni u ovim danima, kao što se ni pre nije predavao - govori, Lula Živojinović, supruga i ljubav Batina.

- Kada smo ga Jelena i ja posetile, bio je potpuno svestan svega. Nije mogao da govori, ali se sve vreme smešio i namigivao je, kao i uvek kada je teško. Takav je, i verujem da je poručio: Veruj mi, i ovoga puta, Lulo. Znaš koliko imam snage da živim. Živim, jer čekam sina da me zagrli. Da ga zagrlim. Pitao me: "Lulo, je li stigao Miljko?"

MOLBA SINA BATE ŽIVOJINOVIĆA: Samo bih hteo da još jednom zagrlim oca!

Na ove vesti između straha i nade za oporavak velikog Velimira Živojinovića, zatekli smo njegovog sina Miljka Živojinovića, između dva telefonska razgovora. Prvi poziv stigao je od sestre Jelene, koja mu je javila da je ocu bolje. A drugi od prijatelja koji ga je pitao ima li ikakvih prognoza da će mu biti omogućeno da se ovih dana vrati iz egzila.

- Ne mirim se i strahujem, a opet, negde snažno verujem da će moj, naš Bata, iz ove bitke sa bolešću izaći kao pobednik - kaže, Miljko Živojinović.

- Mi, njegovi najbliži i najdraži, navikli smo na pobede, u tome smo se oslanjali jedni na druge, hrabrili jedni druge, naslanjajući se na njega i Lulu, dva temelja naše zajedničke kuće. Voleo bih da sam sada uz njega. Da ga osnažim. Da se našalim- rekao je Miljko Živojinović.

SIN LEGENDARNOG GLUMCA MOLI IZ FRANCUSKE: Ukinite poternicu, hoću da vidim mog Batu!

Bati pozlilo posle vaskršnjih praznika

Koji dan pre vaskršnjih i prvomajskih praznika, zdravlje Bate Živojinovića naglo se pogoršalo. Upućen je u bolnicu "Sveti Sava", gde su ga lekari ove bolnice, posle teškog moždanog udara, pre četiri godine, pridigli, i posle oporavka u Selters banji procenili da mu je gotovo isto tako lekovita kućna nega.

BATA ŽIVOJINOVIĆ U TEŠKOM STANJU: Legendarnom glumcu amputirali nogu, da bi preživeo!

I, zaista, oporavio se u tom porodičnom gnezdu koje je svijao sa njegovom Lulom, okružen uspomenama, fotografijama dece i unuka, za koje je posebno bio vezan, ali i oni za njega. Hrabrile su ga i posete bliskih prijatelja i kolega.

A poslednje su bile Dragana Gage Nikolića i Dragana Bjelogrlića. Bio je pod svakodnevnim nadozorom lekarskog tima.

Informer

Posle moždanog udara popustilo srce

Pre ovog moždanog udara, Bati je 2006. popustilo srce. Bila je to godina posle optužbi da mu je sin Miljko jedan od onih iz "stečajne mafije". Usledili su pritisci, svedočenja... Sudarao se Bata sa dotad neviđenom harangom na njegovog sina.

Tako je počelo urušavanje Batinog zdravlja. Srčani, a potom moždani udar, pa gangrena koju je pokušavao da izleči na Kubi. I sve bi, posle ovog lečenja, moguće je, bilo na zdravlje, da se Bata 2014. godine nije povredio na snimanju filma "Led".

BATA SKINUT S APARATA! Legendarnom glumcu se poboljšalo stanje posle operacije

Fatalna povreda na snimanju filma Led

To je, veruju lekari, "preseklo" dobijenu protivgangrenoznu terapiju. Bolest je podmuklo napredovala - do ovih dana, kada je stručni tim kardiovaskularne bolnice "Dedinje", uz saglasnost porodice, odlučio, krajem protekle nedelje, da Bati amputira deo leve noge i pokuša da mu produži život.

- Ne želimo da mislimo na strah, ne smemo, nadam se da su lepi dani pred nama. Tati je bolje, svi parametri su više nego dobri - govori, Jelena Živojinović, Batina ćerka.

- On je uvek verovao u život kao najuzvišeniju pobedu. I ja verujem: pobediće.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dušan

pre 7 godina

Želim svu sreću našem Velikom Velimiru,daće Bog da se Bata oporavi !

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija