• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

15.05.2016

12:03

PREDSEDNIK SANU NEĆE U POLITIKU! Kostić: Osećao bih se kao slon u staklarskoj radnji!

Društvo

PREDSEDNIK SANU NEĆE U POLITIKU! Kostić: Osećao bih se kao slon u staklarskoj radnji!

Podeli vest

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić izjavio je da se nikada, ni pod kakvim uslovima, ne bi bavio politikom

 


On je u intervjuu Večernjim novostima precizirao da za "takav angažman" ne poseduje neophodne sposobnosti i znanje, kao i da to "niti želi, niti ga privlači". 

- Van partija i težeći nekoj svojoj nezavisnosti više od pola veka, verovatno bih delovao kao slon i to nepozvani slon - amater u staklarskoj radnji. Ovoj sredini ne treba još jedan politički promašaj kakav bih bio - rekao je Kostić.

On je istakao da smatra da veći doprinos državi može dati na mestu na kome se sada nalazi, ocenjujući da su nedavno održani izbori bili predvidljii.

- Parlament bi morao da ima i vaspitnu ulogu, koja do sada nije bila upečatljiva, a ni korišćena. Naprotiv! Ne verujem da će se u sledećem mandatu išta promeniti, a pribojavam se pogoršanja zbog dubokih podela i međupartijske mržnje - smatra Kostić.

Odgovarajući na pitanje da li smatra da smeta nekima jer javno govori o ključnim društvenim pitanjima, Kostić kaže da se trudi da govori šta misli.

- Ne želim da budem poput političara koji ispituju šta je to što je ugodno da čuje naše kolektivno uvo, i da mi potom iz usta teku lažni med i mleko - rekao je Kostić za "Novosti". 

On je dodao da bi se tada možda i svideo onima kojima se ne svidja šta govori, ali bi on lično za sebe smatrao "da je hulja". 

PREDSEDNIK SANU OPOMINJE: Ubedili smo sebe da je sve tuđe bolje, to ne mogu da razumem!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mima

pre 7 godina

Gospodine, a šta su vaše izjave o nezavisnom Kosovu, ringe ringe raja...

Jovo

pre 7 godina

Moj Kostiću ako ti je predsednik među elitom koja se dovijala kako doći do diplome šta će tek ostatak ? Nekad bi se reklo "Neprijatelj nikad ne miruje" zato je bolje da odmah ne postaneš neprijatelj.

Južbina

pre 7 godina

Када сте прихватили функцију председника САНУ почели сте да се бавите политиком. И надаље, на тој функцији, све што радите ће бити политика.

pettar

pre 7 godina

Nisam ja ni pismen ni kompetentan da komentarisem pedsednika SANU, ali bih voleo da znam šta akademici SANU rade za srpski narod, za budućnost ove zemlje i da li su oni zaista svi inelektualna elita ili samo nemi posmatraci. Prica se da tamo vrvi od fulbrajtovaca.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija