• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

15.05.2016

22:06

SVE JE TOPLIJE: NASA: Zabrinjavajući podaci merenja temperature!

Društvo

SVE JE TOPLIJE: NASA: Zabrinjavajući podaci merenja temperature!

Podeli vest

Američka svemirska agencija (NASA) objavila je zabrinjavajuću vest da je april ove godine najtopliji mesec otkako se meri temperatura, kao i da je mart bio najtopliji u poslednjih 136 godina

Ti podaci pokazuju da je rast globalne temperature konstanta, koja bi svet trebalo ozbiljno da zabrine.

Američka agencija je prošlog meseca upozorila da su oktobar, novembar i decembar 2015. i januar i februar ove godine oborili rekorde u globalnim temperaturama i da će će se taj trend nastaviti.

Kako tvrdi NASA u novom izvještaju, temperatura na globalnom nivou u aprilu viša je za 1,1 odsto u odnosu na merenja od 1951-1980, čime je april postao šesti mesec zaredom koji je premašio ranije izmerene temperature, navodi Independent.

 - Ovo je zaista velika informacija. Trenutno smo u poziciji gde ne znamo kako će se stvari odvijati. Znali smo da El Ninjo ima uticaja, ali mislim da niko nije očekivao ovakav skok", rekao je meteorolog Erik Holthaus - preneo je Index.hr.

On je dodao da stručnjaci smatraju da je globalna temperatura u posljednjih godinu dana porasla za 25 odsto u odnosu na merenja iz 1880. godine.

Gavin Šmit, direktor NASA Instituta Godard za svemirska istraživanja, zaključio je da naučnici već sa sigurnošću mogu predvideti da će 2016. biti najtoplija godina ikada.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija