• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

18.05.2016

17:53

LUDILO U NIŠU! IMOVINA SUDA IDE NA DOBOŠ: Izvršitelji sudijama zaplenili računare!

Društvo

LUDILO U NIŠU! IMOVINA SUDA IDE NA DOBOŠ: Izvršitelji sudijama zaplenili računare!

Podeli vest

Osnovni sud u Nišu Draganu Saviću mesecima nije isplatio 214.500 dinara za sudske troškove, zbog čega su dvojici sudija zaplenjeni službeni kompjuteri... Sud još devetorici poverilaca duguje milion dinara

Izvršitelji su zaplenili računare dvojici sudija u Izvršnom odeljenju Osnovnog suda u Nišu jer taj sud mesecima nije platio dug od 214.500 dinara Draganu Saviću iz Kuršumlije, po osnovu nadoknade sudskih troškova!

Sud bez komentara

 

Predsednik Osnovnog suda u Nišu Goran Spasić nije želeo da komentariše zaplenu imovine u toj pravosudnoj ustanovi. Kako nam je rečeno, portparol Suda je na godišnjem odmoru, a predsednik ne može da govori o ovom slučaju. 

Savić je, naime, oslobođen optužbe u jednom krivičnom postupku koji se pred tim sudom vodio protiv njega.

Viši sud je naložio da mu se nadoknade troškovi vođenja postupka, ali pošto Savić nikako nije mogao da naplati to od Osnovnog suda, u ponedeljak im je poslao izvršitelje!

Nenadležni?!

Što je još gore, Savić je samo prvi od ukupno deset poverilaca koji imaju izvršna rešenja suda o prinudnoj naplati svojih troškova!

Zato će na vrata Osnovnog suda u Nišu uskoro ponovo zakucati sudski izvršitelji zbog preostalog duga od preko milion dinara!

public/print

Savićev punomoćnik i jedan od izvršnih poverilaca, advokat Stanimir Đurić kaže da će naplatiti dug makar morao da popiše i stolove i stolice predsednika Osnovnog suda Gorana Spasića.

Desetorici mojih klijenata koji su pravosnažno oslobođeni optužbi, zbog čega je Osnovni sud dužan da im nadoknadi troškove koje su imali tokom krivičnog postupka i meni lično na ime zastupanja, Osnovni sud treba da plati ukupno 1.200.000 dinara. Zakon predviđa da ova potraživanja mogu da se naplate iz budžetskih sredstava Visokog saveta sudstva Republike Srbije ili prodajom pokretnih ili nepokretnih stvari sudova - objašnjava Đurić.

On je, kaže, najpre pokušao da dug naplati preko sudskog računa, ali se Osnovni sud u Nišu oglasio nenadležnim da postupi po toj izvršnoj odluci.

public/print

Predmet je ustupio Prvom osnovnom sudu u Beogradu, s obzirom na to da je krajnji dužnik Republika Srbija.

Naplatićemo dug makar popisali i stolove i stolice predsednika Osnovnog suda Gorana Spasića
Stanimir Đurić, advokat Dragana Savića 

 

- Pošto nisam uspeo ni posle pet meseci da na ovaj način dođem do svog i novca svojih klijenata, odlučio sam da dug naplatim popisom stvari, odnosno računara, i to baš onih izvršnih sudija koji su se oglasili nenadležnim i poslali me u Beograd! Sad su ostali bez dva računara, a uskoro će i bez druge imovine, pa i one koja se nalazi u kancelariji predsednika Osnovnog suda - najavljuje Đurić.


I kvake će im uzeti

On dodaje da će već sledeće nedelje popisani računari otići na doboš.

Tu se nećemo zaustaviti, nego ćemo nastaviti prodaju sudske imovine dok sve ne naplatimo! Napominjem da se prinudnim izvršenjem uvećavaju sudski dugovi za troškove izvršitelja i troškove licitacije. Naime, moguće je da ti računari ne budu prodati na prvoj licitaciji, zbog čega će morati da se organizuje više njih, a to će dodatno uvećavati dugove suda - navodi Đurić.

On ističe da sudovi imaju ogromne dugove i prema strankama i prema advokatima!
- Ukoliko budemo odlučili da ih prinudno naplatimo, garantujem da će sudovi u Srbiji ostati i bez kvaka na vratima!  

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zlaja

pre 7 godina

bas cudo? pa zar nisu oni bogom dani, zasto bi oni nekom bilo sta placali, oni su tu samo da bi  naplacivali. pa mi smo za njih gradjani drugog reda.\ndvanaest godina sam im placao, kad su trebali da naplate dug prema meni tad nisu imali vremena zbog privatnih poslova\n

amigo

pre 7 godina

kako se krenulo sa tim izvrsiocima uskoro ce policiji zapleniti pistolje,vojsci tenkove ...

dragan

pre 7 godina

kome bre da naplatis pa ti stolovi i stolice su drzavni nisu vlasnistvo sudija i suda i nemoj vise da razvlacite ime GORANA SPASICA  jer sam sa njim odrastao i znam da je veoma posten covek.\n

Mile

pre 7 godina

To je neki krs namestaj, prebice dug, a obnovice namestaj. \n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Брука...!! Оставка Министра Правде - минимално...Да нам се не смеје бели свет....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Završena obdukcija roditelja koji su ubili decu pa skočili u smrt! Evo koje supstance su pronađene u krvi Lava i Martine!
Hronika

Završena obdukcija roditelja koji su ubili decu pa skočili u smrt! Evo koje supstance su pronađene u krvi Lava i Martine!

U telima Lava P.S. (25) i njegove dve godine mlađe supruge Martine P.S. pronađeno je da su imali alkohola u organizmu. Iz zapisnika o hemijsko-toksikološkim analizama uzoraka koji su uzeti od njih dvoje, proizilazi da je kod oboje, pored alkohola, u organizmu pronađeno i prisustvo lekova protiv bolova, povišene telesne temperature i kašlja, kao i njihovih metavolita.

18.04.2024

09:20

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija