• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.05.2016

20:36

FELJTON! LEGENDARNI BATA OTVORIO DUŠU: Celog života sam voleo samo Lulu!

Društvo

FELJTON! LEGENDARNI BATA OTVORIO DUŠU: Celog života sam voleo samo Lulu!

Podeli vest

To što jesam - dugujem Luli! Da ona nije bila pored mene, ne bih bio to što jesam. Ona me je održala. I nikad se nisam zaljubio u drugu ženu, priznaje Velimir Bata Živojinović

Prvi put na ovim prostorima pojavila se uzbudljiva i originalna biografija najpoznatijeg jugoslovenskog glumca Velimira Bate Živojinovića "Bata - još ovaj put". Informer u saradnji sa "Vukotić medijom" izdvaja najzanimljivije delove iz ove knjige.

Životna ljubav Bate Živojinovića bila je i ostala Julijana Dušanović zvana Lula. Upoznali su se negde 1957/58. godine. Bila je klinka. Bio je i sam klinac, iako je sedam godina stariji od nje. Stanovala je u kući preko puta pozorišta. Igrala je folklor u "Loli", košarku u Zvezdi.

Ona je glava porodice

Nikada se neću odreći unuka, iako ima Daunov sindrom

Ćerka Jelena se zaljubila u Kubanca, Markosa. On je došao s njom i ovde su dobili sina, Obrada Sančeza. Nažalost, dete je rođeno sa Daunovim sindromom. I to je bio užasno težak period života za sve. Doktori su tada predlagali da dete ostave u sirotištu, ali porodica to nije mogla da podnese.
- Obrad je presladak, sada ima 12 godina. Živi sa Jelenom, ide u specijalnu školu, i mi ga tretiramo kao zdravo dete. Nikad ga nismo skrivali i sklanjali. Na Kubi takva deca imaju pažnju, svuda imaju prednost.

Slavni glumac priznaje da bez nje ne bi bio to što jeste.
 

MOJ HEROJ
U svemu se žrtvovala i svuda je stizala: od snimanja do čitanja tekstova
Bata Živojinović

- To što jesam - dugujem Luli! Da ona nije bila pored mene, ne bih bio to što jesam. Ona me je održala. Sve što je lepo u životu došlo je sa njene strane. Ona je imala viziju kako to lepo treba da bude - da me poštedi, da mi da energiju, da me hrani... I nikad se nisam zaljubio u drugu ženu - rekao je Bata.

Venčali su se 28. avgusta 1960. godine. Trudna Lula ostala je kod Batine mame, a on je otišao u Visoko na služenje vojske.


FELJTON! NEPONOVLJIVI BATA ŽIVOJINOVIĆ: Uvek sam bio na ivici smrti!
Velimir Bata Živojinović priznaje da je mnogo puta rizikovao život jer je sve filmove snimao bez dublera

 

Public

- Još sam bio u vojsci kada se porodila, 31. januara 1961. Čekali su me da dam ime. Rekao sam: "Biće Miljko." Kum je bio Veljko Bulajić. Njegov otac se zvao Miljko - sa setom govori slavni glumac, koji priznaje da su njegova deca Jelena i Miljko dosta ispaštala zbog njegovih dugotrajnih snimanja:

- Sa 20-ak godina Lula je shvatila da je glava porodice, otac i majka, da ona mora da se brine o kući. Sve je preuzela na sebe. Čak je i letovala uvek sama, sa decom. Ja nikada nisam išao na letovanja. U svemu se žrtvovala i svuda je stizala: od snimanja do čitanja tekstova. Imala je za mene i porodicu mnogo ljubavi i tolerancije. Prestala je čak da igra košarku i da pleše. Zdravko Šotra joj je jednom rekao da je Milena Dravić u emisiji "Obraz uz obraz" ništa u odnosu na nju. Tako se dogodilo da se oproba u predstavi "Izlet u nebo" Grozdane Olujić, koju je režirao Milenko Maričić.

FELJTON! SVE ŠTO NISTE ZNALI O LEGENDARNOM BATI: Romi Šnajder je mislila da sam peder!

 

Bez pogovora

Bata priznaje da ne bi postigao sve što jeste da nije bilo njegove Lule.

Stalno sanjam sina, poslednja želja mi je da ga vidim

Bata svog sina Miljka, koji je na Interpolovoj poternici, nije video od 2011. godine.
- Sanjam ga. Stalno ga sanjam. I dozivam noću na sav glas. Ustajem. Tražim ga. Moram još, ostareo i bolestan, da trajem. Da ga dočekam. Da ga zagrlim. Vratite mi sina! Treba mi. On je moja snaga. To mi je jedina preostala želja.

- Heroj! Zar bih ja mogao toliko da radim da nisam imao takvu porodicu zahvaljujući njoj? Ona mi nikad nije prebacivala zbog toga što su sve brige bile na njoj. Govorila je da je srećna, da je velika sreća podizati decu da izrastu u dobre i vredne ljude. Srećan sam sa njom. Bez pogovora! - ponovio je Živojinović više puta.

I u ovim godinama, kada su razne bolesti ophrvale snažnog deliju, verna i vredna Lula je danonoćno bdela nad njim, znajući svaki pokret, pogled, mimiku, reč... Samo ona zna da tumači njegove potrebe i želje. Ona je - lekar njegovog tela i njegove duše! Jedini. Boljeg nema.

KRAJ FELJTONA

FELJTON! OVAKO JE GOVORIO BATA: Sloba nije moj idol - Zbog Mire je propao i završio u Hagu!


 

Ćerka Jelena: Stigao je čika Bata

informer/public

Batina deca Miljko i Jelena rasli su više uz brižnu i porodici posvećenu majku Lulu nego uz oca, koji je snimao bez prestanka, čak i po sedam-osam filmova godišnje. Otuda zvuče nadrealno, ali su istinite porodične anegdote.
Posebno se ističe ona kad je Jelena, videvši Batu na vratima, posle dužeg odsustva, povikala:
- Mama, mama, stigao je čika Bata!

 

 

 

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija