• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Alo

23.05.2016

23:31

(FOTO) SKANDAL, MASONI SRBIJE PREKO FORMULARA TRAŽE ČLANOVE: Popuni prijavu i postani slobodni zidar?!

Društvo

(FOTO) SKANDAL, MASONI SRBIJE PREKO FORMULARA TRAŽE ČLANOVE: Popuni prijavu i postani slobodni zidar?!

Podeli vest

Formularom do masonerije?! Izgleda da su misteriozni masoni rešili da sa sebe skinu veo tajni, pa sve otvorenije pozivaju ljude na učlanjenje u njihovo drevno bratstvo

Naime, na zvaničnoj internet stranici Regularne velike lože Srbije (RVLS), stoji obrazac za prijavu, putem kojeg se, čini se, lako može postati „Slobodni zidar“.

Međutim, pomoćnik Velikog majstora RVLS Mirko Đurović kaže da to nije baš tako jednostavno - potrebna je preporuka nekog masona. 

- Prema našim pravilima, mason se postaje po preporuci, jer svako ko želi da uđe u masoneriju mora da ima svog garanta, prijatelja masona koji ga najbolje poznaje u svakodnevnom životu. Potencijalni kandidat je dužan da preko njega dostavi autobiografiju sa fotografijom, ali treba i da navede razloge zbog kojih traži da postane deo bratstva. Nakon toga, vršimo procenu da li je podoban za to - ističe Đurović.

RVLS

Iako se veruje da masoni moraju biti bogati, obrazovani i moćni ljudi, potencijalni član lože, navodno, ne mora da bude ni imućan i školovan, ni da u porodici ima nekog u bratstvu, već samo da je, navodi RVLS, „dobar čovek, na dobrom glasu“.

Naš sagovornik kaže da novi član može biti i dobri doktor nauka ali i dobri obućar, jer je dobrota važna.

- Kandidat treba svojim ponašanjem i aktivnostima da služi kao primer. Mora da bude slobodan čovek, što znači da ne bude dužnik, da ima slobodu duha i slobodu od predrasuda. I mora da bude na dobrom glasu, a to nema veze sa materijalnim bogatstvom.

Potencijalni član mora da bude human, da radi na otklanjanju problema koje ljudima otežavaju život, bez interesa, već zbog ličnog zadovoljstva, radosti i ispunjenosti. Takvim ponašanjem on stvara ambijent boljeg društva i čovečanstva - navodi Đurović.

Public

Na pitanje zašto se ljudi boje masona i zbog čega su odjednom postali javni, kaže da je masonerija dugo bila tajna i kao takva nije mogla da se brani, pa su njeni napadači ispadali u pravu.

- Sada se masonerija otvara i svako može da vidi šta se tu krije. Potrebno je objasniti ljudima o čemu se radi - završava Đurović. 
Prema raspoloživim podacima, broj aktivnih masona u priznatim ložama je oko 2.000.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 7 godina

Gospodin se lazno predstavlja. On nije clan RVLS ciju sliku sajta ste objavili, nego clan udruzenja lovaca na novac, koji su se nazvali kao jedina srpska, prava i u svetu priznata Loža.

BAALKHAN

pre 7 godina

umesto politicke,masonska demagogija. i politicke partije na povrsini imaju humane programe,dok se ispod povrsine radi nesto drugo. masoni su bratstvo koje radi za svoje interese,a ti interesi su uvek na stetu naroda. istorija je svedok njihovih zlocina.

Alex

pre 7 godina

A sta sy to masoni, bilo gde bilo kad i bilo u kojoj drzavi ruzno uradili ? Ocigledno pricas o stvarima o kojima pojma nemas, i citas trece oko i slicne gluposti..

ljubisa

pre 7 godina

hahahh ne mogu da boliv..ti govoriš čovjeku da nema pojma...nečuveno..

Salex

pre 7 godina

Pa ako je sve otvoreno, zasto se i dalje krije istina istorije, postojanje NLO, izum slobodne energije(Nikola Tesla), itd. Negovoreci o kriminalu i korupciju?!?

Bagremsky

pre 7 godina

Prvo, gospodin Djurovic nije nikakav mason, niti pripada masonskom Bratstvu. On pripada organizaciji, koja sama sebe smatra da je masonska. Uzeli su namerno naziv RVLS, pokusavajuci da obmane lakoverne i da prihoduju sto vise novaca od lakovernih. Dakle, sajt www.rgls.org predstavlja prezentaciju Bratstva slobodnih zidara Srbije koju kao takvu priznaje ceo svet. Sajt, www.rglserbia.org predstavlja prezentaciju LAZNIH masona koji na sve moguce nacine zele da se za njih cuju u medijima. I u 90% slucajeva po medijima se sire njihovi tekstovi kako bi sto veci auditorijum cuo za njih. Ta organizacija koja sama sebe smatra da je masonska, ne samo da nije masonska, vec je i prevarantska, sto je dokaz da su prevarili i uzeli od naivnih i lakovernih ogromne svote novca. Pravi Masoni nemaju nimalo razloga da se eksponiraju u medijima i sve sto rade za dobrobit svoje otadzbine i drustva, rade u diskreciji. Ukoliko zeli bilo ko da sazna nesto vise o masoneriji iz pravih izvora, neka se obrati www.rgls.org cime izbegava mogucnost da bude zaveden i opljackan. Srdacan pozdrav

Djole

pre 7 godina

Sa ovoliko ružnih reči o braći, ako si ti mason, ja sam Mihajlo Pupin...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija