• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. C. - V. N.

24.05.2016

11:10

BAKA SMILJA (68) IZ INĐIJE BRUTALNO OPLJAČKANA: Zelenaši mi uzeli kuću zbog duga od 500 evra!

Društvo

BAKA SMILJA (68) IZ INĐIJE BRUTALNO OPLJAČKANA: Zelenaši mi uzeli kuću zbog duga od 500 evra!

Podeli vest

Starica Smilja Jelić kaže da su joj prevaranti oteli kuću od 200 kvadrata, njivu i vinograd. Neko mora da mi pomogne, neću preživeti ako ostanem na ulici, kaže ova baka za Informer

Ozbiljan propust napravio je i procenitelj, koji je imovinu Jelića procenio na mnogo manji iznos od realnog
Filip Blagojević, advokat porodice Jelić

Baka Smilja Jelić (68) iz Inđije tvrdi da su joj zelenaši uz pomoć korumpiranog sudstva na prevaru oteli kuću od 200 kvadrata, njivu i vinograd zbog duga od 500 evra.

Nesrećna starica za Informer otkriva kako je došlo do toga da nasedne na prevaru koja je može koštati svega što je u životu stekla.

- Bili smo u materijalnoj krizi i trebao nam je novac. U radnju kod moje ćerke došao je Nenad Mandić, koji nam je ponudio pozajmicu sa 25 odsto mesečne kamate. Nisam imala izbora i od njega sam 2009. godine pozajmila 500 evra. Posle četiri meseca vratila sam glavnicu, ali mi je ostalo još 500 evra kamate. Tada je nastao pakao kroz koji i dan-danas prolazim - priseća se Smilja.


U ZELENAŠKOM PAKLU: Tukli su me i mučili! Na dug od 20.000 uzeli mi zemlju i 200.000 evra!
 

Sud napravio propust

Advokat porodice Jelić Filip Blagojević kaže za Informer da je u ovom slučaju sudija prekršio Zakon o izvršenju i obezbeđenju jer je odredio prodaju tri odvojene nepokretnosti zbog osnovnog duga od svega 3.600 evra.
- Po zakonu mora da se vodi računa o srazmeri onoga što se prodaje i onoga što se duguje! Čak i kada sud napravi propust i odredi nesrazmerno izvršenje, izvršitelj je dužan da vodi računa o tome. Propust je napravio i procenitelj, koji je imovinu Jelića procenio na mnogo manji iznos od realnog - ističe Blagojević.

Ubrzo je Nenad Mandić počeo da preti Jelićima, a onda je naterao Smilju da prizna mnogo veći dug od onoga koji je dogovoren.

- Pošto nisam imala da mu odmah dam i tih 500 evra, Mandić je pretio da će mi ubiti decu i zapaliti kuću. Onda je došao sa papirom na kome piše da mu umesto 500 dugujem 3.600 evra. Šta ću, potpisala sam jer sam se tresla od straha. Obećao je da me, ako to potpišem, neće tužiti - priča kroz plač prevarena penzionerka.

Zelenaš svoju reč nije održao, već je baku Smilju odmah tužio, i starica se ubrzo našla u velikoj nevolji.

- Pozvali su me na sud 2010. godine i rekli mi da moram da platim 3.600 evra jer je tako napisano! Nisam to sporila, iako sam prevarena, i rekla sam Mandiću i njegovom advokatu Nikoli Jasiki da mi skidaju dug mesečno od penzije. Oni nisu hteli takav dogovor, ostalo je na tome da ću morati da im vratim taj novac - kaže Jelićeva.


DETALJI SAČEKUŠE NA VRAČARU: Dečak (16) ubio dilera zbog zelenaškog duga!

U narednih pet godina baku Smilju niko nije zvao na sud niti je posećivao, a onda je saznala da joj je kuća prodata na licitaciji.

Zelenaš me na silu naterao da potpišem lažni dug, a oni koji je trebalo da me zaštite procenili su sve što imam na deset puta manju vrednost i prodali u bescenje
Smilja Jelić

- Prošle godine su na našu kapiju došla dva momka u belom džipu, pitali su za cenu kuće i otkrili nam da je sve što imamo na licitaciji. Pokušala sam to da proverim, ali su me u policiji i sudu uveravali da je sve u redu - kaže Smilja.

A onda su 11. maja ove godine na vrata porodice Jelić pokucali izvršitelji i policija, sa novom vlasnicom Smiljine kuće i imanja.

- Rekli su nam da je sve što imamo u centru Inđije, kuća od 200 kvadrata sa dvorištem od pet ari, njiva od 12 ari i vinograd od 13 ari, procenjeno na samo 30.000 evra, a onda i prodato na licitaciji za 10.500 evra. Napominjem da nijedan procenitelj nije dolazio kod nas. Bili smo u šoku, jedva smo uspeli da odložimo iseljenje, ali doći će opet 16. juna - ispričala nam je Smilja.

Informer

Ona priznaje da je osećala da će zelenaši pokušati da je pokradu, pa je 2011. svoju imovinu prebacila na unuka Dušana (16).


UHAPŠEN ZELENAŠ Na tuđoj muci "zaradio" 30.000 evra i dva auta

- To su svi sudovi prihvatili, tako da ovo što hoće da uzmu nije moje nego njegovo! Ali to njima ništa ne znači jer su u dilu svi - zelenaši, procenitelji, izvršitelji, advokati i sudije! Na silu sam naterana da potpišem dug, procenili su sve što imam na deset puta manju vrednost i prodali u bescenje. Neko mora da mi pomogne! Neću preživeti ako ostanem na ulici - kroz plač završava baka Smilja, koja u porodičnoj kući živi sa ćerkama Aleksandrom i Radojkom, sinom Branislavom i Radojkinim sinom Dušanom.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Obrazovanje

pre 7 godina

U najmanju ruku je nepristojno zenu od 68 godina nazivati staricom.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija