• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dnevni Avaz

25.05.2016

13:34

PRIZNANJE BIVŠEG OPERATIVCA BOŠNJAČKE TAJNE SLUŽBE: Boška i Admiru ubile su "Ševe", da bi lažno optužili Srbe!

Društvo

PRIZNANJE BIVŠEG OPERATIVCA BOŠNJAČKE TAJNE SLUŽBE: Boška i Admiru ubile su "Ševe", da bi lažno optužili Srbe!

Podeli vest

Bivši operativac bošnjačke tajne službe AID Edin Garaplija tvrdi da su Boška Brkića i Admiru Ismić na Vrbanja mostu likvidirali pripadnici tajne bošnjačke terorističke grupe "Ševe"!

Oni su počinili brojne zločine tokom rata u Sarajevu, a na videlo izašlo i da su odgovorni za ubistvo sarajevskog Romea i Julije na Vrbanja mostu, što je pripisivano Srbima.

Edin Garaplija rekao je to još je 23. aprila 2002. tužiocima Kantona Sarajevo, a iskaze sada objavljuje sarajevski "Dnevni avaz". Garaplija je svedočio kako su "Ševe", odnosno Nedžad Herenda, koji je neko vrijeme bio i vođa grupe, sa pripadnikom "Ševa" Draganom Šošićem na Vrbanja mostu likvidirao mladi par Boška Brkića i Admiru Ismić, što su mediji proglasili za smrt sarajevskog Romea i Julije.

- Medijima je plasirano da su ubijeni sa srpske strane. Herenda je bio precizan i rekao da su se on i Dragan nalazili na prostoru bivše zgrade "Steleksa", odnosno Elektrotehničkog fakulteta. Zamaskirani, sa te pozicije gađali su ih na mostu kad su mladić i devojka pokušali da pređu na stranu Republike Srpske - naveo je Garaplija.

Herenda je priznao da je bilo i "snajperisanja" po snagama francuskog Unprofora, te da je francuskog vojnika gađao sa zgrade Izvršnog veća.

- Pucao je kroz prolaz između Muzeja i zgrade Izvršnog veća, stvarajući privid da je pucano iz okupirane Grbavice - kazao je Garaplija.


NAJPOTRESNIJA RATNA LJUBAVNA PRIČA! Prošlo je 23 godine otkako su zagrljeni umrli Boško i Admira!

Srpski mediji su tada javljali da su Admira i Boško ubijeni iz snajpera sa nekadašnje zgrade Izvršnog veća, ali istina nije interesovala sarajevske i svetske medije kojima je trebalo da optuže Vojsku RS.

Prema njegovim riječima, "Ševe" su pored selektivnih meta, vežbale i pucajući sa sarajevskih zgrada i kota po Grbavici, delu grada koji su u ratu kontrolisali Srbi.

- Herenda je priznao da je gađao "babe u crnini", jer je znao da se tako ne nose Bošnjakinje. Tada sam ga pitao ko je stajao iza tih naredbi, on je uvek na prvom mestu navodio drugog čoveka AID-a Nedžada Ugljena. Zatim mi je rekao da su s aktivnostima "Ševa" bili upoznati visoki policijski zvaničnici Bakir Alispahić, Asim Dautbašić, Enver Mujezinović, pa čak i vojna struktura, odnosno generali Fikret Muslimović i Jusuf Jašarević, kao šef vojne bezbednosti - istakao je Garaplija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Eto posla za Hag...?! Ali on sa "takvim smećem" ne želi da se "petlja"... zato će morati predmet da otovri srpski sud za RATNE ZLOČINE upskos hrvatskom protivljenju i blokadi...!!

Goca

pre 7 godina

Bog nek plati onima sto ih ubise.Oni oataju vecno da im se dive,sto su istinski se voleli.

brkic momir

pre 7 godina

Toliko civila i dece pobijeno i zasto ovaj par samo da bude interesantan?svako se cese gde ga svrbi zar ne?

Garagan

pre 7 godina

Па неким кретенима попут тебе ништа није битно нити свето. Свака је невина жртва постала Анђео на небу, али се о оваквим трагедијама пишу романи, потресне песме, снимају филмови и серије. Јасно ли ти је тупави?

Marcco

pre 7 godina

Zato što taj "model" tako funkcioniše. Sednu neke tri/četiri budaletine za sto i "razmišljaju" šta da uradimo po propagandnom planu da se pisanje po zapadnim medijima podgreje... "Logori" više nisu interesantni, opsada Sarajeva još manje, sporadično granatiraje je dosadilo... i onda "bing", sine nekoj od budaletina "hajde da pobijemo neku decu... to uvek pali"... A ovo dvoje nesrečnika se našlo na pogrešnom mestu u pogrešno vreme a i tako su hteli da pobegnu u Srbiju!

simeona

pre 7 godina

Sta su glumili u ta vremena nije mi jasno?mogli su naavion kao mnogi pre njih i pravac Beograd ili da izaberu sigurnije mesto pa preko Hrvatske dalje u mirniji zivot.Mnogi su tako uradili i danas su zivi i stanovnici nekih dalekih i blizih zemalja.

mikas

pre 7 godina

Kako mu nebese zao da upuca i ugasi dva mlada zivota,proklet bio.Kako mozes mirno da spavas sotono.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija