• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

25.05.2016

22:48

MASOVNA VEŽBA VOJSKE SRBIJE: "Morava 2016" podigla na noge  specijalce, raketaše, tenkiste, rečnu flotilu!

Društvo

MASOVNA VEŽBA VOJSKE SRBIJE: "Morava 2016" podigla na noge specijalce, raketaše, tenkiste, rečnu flotilu!

Podeli vest

Širom zemlje jedinice Vojske Srbije izvode gađanja, logorovanja, obuku i pripremne aktivnosti za dejstva u okviru komandno-taktičke vežbe „"Morava 2016"“, saopštila je Vojska Srbije

Jedinice Prve brigade kopnene vojske vrše taktička uvežbavanja u Bačkoj Topoli, Somboru i Senti sa težištem na oklopnim jedinicama, dok jedinice Rečne flotile na Tisi kod Titela rešavaju zadatke bliske zaštite plovnih jedinica i protivminskog pretraživanja reke.

Vojska Srbije

Pripadnici Specijalne brigade realizuju stacionarna logorovanja u Deliblatskoj peščari i na Jasenovim vodama kod Niša, tokom kojih će biti proverene osposobljenost komandi za planiranje i komandovanje u operacijama i gotovost i obučenost snaga za hitno reagovanje.

Maršem i premeštanjem na rezervne vatrene i radarske položaje, jedinice iz sastava 250. raketne brigade za PVD i 126. brigade VOJIN su zauzele raspored koji im omogućava praćenje situacije u vazdušnom i uspešnu protivvazduhoplovnu odbranu.

Vojska Srbije

Jedinice za podršku iz sastava 98. i 204. vazduhoplovne brigade su izvršile obezbeđenje alternativnih aerodroma i spremne su za prihvat helikopterskih jedinica koje učestvuju na vežbi.

Odeljenja za intervenciju Komande za obuku logoruju na strelištu "Krivul" kod Zaječara.

Počela je i obuka rezervnog sastava - na strelištu „Orešac“ je realizovano gađanje pešadijskim naoružanjem, a u Somboru se izvodi obuka na borbenom vozilu pešadije BVP M80A.

Vojska Srbije

U odvojenim obilascima načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Jovica Draganić obišli su deo jedinica koje učestvuju na vežbi, stekli uvid u njihovo funkcionisanje i rad na novim lokacijama i dali zadatke za naredni period.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija