• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

26.05.2016

09:41

TREĆA SREĆA! Uskoro finansiranje i trećeg pokušaja vantelesne oplodnje!

Društvo

TREĆA SREĆA! Uskoro finansiranje i trećeg pokušaja vantelesne oplodnje!

Podeli vest

Država bi uskoro mogla da finansira i treći pokušaj vantelesne oplodnje, nakon što je Republički zavod za zdravstveno osiguranje doneo pravilnik kojim se reguliše treći pokušaj vantlesne oplodnje - izjavila je danas vršilac dužnosti tog fonda Verica Lazić.

- Juče je UO RFZO doneo pravilnik kojim se reguliše treći pokušaj vantelesne oplodnje. Nakon dobijanja saglasnosti vlade i nadležnih ministarstava nadam se da će u kratkom roku osiguranici imati priliku na treći pikušaj kako bi postali roditelji - rekla je Lazić za RTS.

Procenjeno je, kako je rekla, da je na godišnjem nivou potrebno 670 postupaka.

Lazić je istakla da više ne postoje liste za vantelesnu oplodnju, budući da je osiguranicima omogućeno da o trošku države vantelesnu oplodnju pokušaju i na privatnim zdravstvenim ustanovama.

DUGO ČEKATE NA PREGLEDE? Evo kako da idete kod privatnog lekara besplatno?

- Trentuno se za privatne zdravstvene ustanove opredelilo njih 422 , 245 je već u postupku, od toga je potvrđeno 40 trudnoća, 27 trudnoća nije potvrđeno, sve ostale su u postupku i čekamo rezultate - rekla je Lazić.

USKORO BESPLATNA VANTELESNA OPLODNJA i na privatnim klinikama!

Lazić je rekla i da je Vlada Srbije u utorak dala saglasnost na dopunu plana RFZO za lečenje u inostranstvu, kojim je proširena lista dijagnoza za koje domaći osiguranici mogu da se leče u inostranstvu i gde je dodato još sedam inostranih klinika.

Kaže da je finansijskim planom RFZO opredeljeno 600 miliona za lečenje domaćih osiguranika u inostranstvu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tamara

pre 7 godina

Nemoj te davati parovima lazne nade!Ja sam podigla kredit za trecu vto da je bar bila uspesna pa da se ne zale pare ali nije! Tako da dezinformacije koje sirite nisu dobre,kao i informacija da grad Beograd finansira! Kone je finansirao?Nemoj te se igrati sa ljudima koji se bore sa sterilitetom jer je veoma teska borba pogotovo za ljude koji i nisu u mogucnosti da odrade vto

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija